Požega.eu

Prof.dr.sc. Željko Glavić prestaje biti povjerenik požeško-slavonskog HDZ-a

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

POŽEGA - Četvrtak je, 22.veljače, a u nedjelju 25.veljače unutarstranački su izbori za predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a. Službeno se, do sada, preko medija nitko nije predstavio kao kandidat. Kao neslužbenu smo informaciju, sredinom siječnja, objavili da će svoju kandidaturu kao jedini istaknuti prof.dr.sc. Željko Glavić, aktualni povjerenik požeško-slavonskog HDZ-a.

Na web stranici HDZ-a Požeško-slavonske županije objavljena je Odluka o utvrđivanju liste kandidata za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Požeško-slavonske županije u kojoj se između ostalog navodi da je Županijsko izborno povjerenstvo Županijske organizacije HDZ-a Požeško-slavonske županije do 09. veljače 2018. godine do 24,00 sata zaprimilo je jednu (1) i ujedno pravovaljanu kandidaturu za izbor predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Požeško-slavonske županije, za koju je utvrđeno da je podržana s više od 3% potpisa podrške članova Županijske organizacije HDZ-a Požeško-slavonske županije. Riječ je kandidaturi prof.dr.sc. Željka Glavića.

Zanimljiva je činjenica da se o kandidaturi i provedbi samih izbora u javnosti vrlo malo govori. Možemo tvrditi i da je članstvo nedovoljno informirano jer jedan dio članstva (s kojima smo razgovarali) smatra da pisani poziv i obavijest o održavanju unutarstranačkih izbora nije dovoljan.

Nama kao mediju je, i brojnom članstvu, nepoznato je gdje će biti izborna mjesta u gradovima i općinama. Slučajno ili ne, poznato nam je samo da će za područje grada Požege izborno mjesto biti u sjedištu Županijske odnosno Gradske organizacije u Ulici Antuna Kanižlića 9 te da će se biračko mjesto biti otvoreno od 8 do 19 sati.

–Glasovat će se u središtima općina i gradova Požeško-slavonske županije. Izbori za predsjednika provode se po načelu jedan član – jedan glas. Ukoliko bude više kandidata, onda se eventualni drugi krug može održati 4. ožujka, jer se izbori za novi Županijski odbor HDZ-a održavaju 5. ožujka. Na te izbore pristupaju samo izabrani delegati Općinskih i Gradskih odbora HDZ-a koji su izabrani na mandat od 4 godine. Oni će na svojoj sjednici izabrati dopredsjednike, tajnika i ostale funkcije koje predviđa Statut ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije. Svi članovi stranke mogu se kandidirati za funkciju predsjednika ako svojoj kandidaturi prilože određeni broj potpisa članova HDZ-a koji podupiru njihovu kandidaturu – rekao nam je još u siječnju u razgovoru prof.dr.sc. Željko Glavić.

Bilo je i očekivano da će prof. Glavić biti jedini kandidat i biti izabran za predsjednika te da, kako neslužbeno doznajemo, on kao aktualni povjerenik požeško-slavonskog HDZ-a, uživa veliko povjerenje same središnjice HDZ-a i veliku potporu predsjednika Andreja Plenkovića.

Sasvim je jasno da se od prof. Glavića očekuje da konsolidira stranku i pomalo, htjeli to neki priznati ili ne, narušene odnose među članovima, čelnicima gradskih i općinskih organizacija pa i među gradonačelnicima i načelnicima općina. Odnosi su naizgled sjajni, ali bolji poznavatelji političkih (ne)prilika jako dobro prepoznaju klimu unutar stranke. Ona nikako nije bajna. Dobri odnosi su samo privid, a članstvo sve glasnije izražava nezadovoljstvo ovakvim stanjem. Prof.dr.sc. Željko Glavić tijekom svog radnog vijeka pokazao se kao odličan rukovoditelj i za očekivati je da će svoje stručno iskustvo prenijeti i u politički život. U ovom je trenutku HDZ-u to itekako potrebno. Kažu neki, zadnji je tren da se stane na loptu, smanje tenzije i prestane s klanovima unutar stranke.

 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.