Produljeno radno vrijeme u Dječjem vrtiću Tratinčica Pleternica kroz projekt “Nova latica Tratinčice”

Autor: S.P.

Dječji vrtić Tratinčica, uz Grad Pleternicu kao partnera, provodi projekt “Nova latica Tratinčice”. Projekt čiji je osnovni cilj unapređenje usluga kroz produljeno radno vrijeme vrtića, ukupne je vrijednosti 8,7 milijuna kuna financira se iz Europskog socijalnog fonda, a projektne aktivnosti i očekivani rezultati predstavljeni su danas na početnoj konferenciji.

U okviru projekta „Nova latica Tratinčice“ koji provodi Dječji vrtić Tratinčica uz partnera Grad Pleternicu ostvarit će se pružanje usluge produljenog radnog vremena vrtića za četiri sata uz zaposlene dvije odgajateljice, dvije stručne osobe te dva pomoćna radnika. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 804.740,83 kune, a trajanje provedbe 20 mjeseci.

Na početnoj konferenciji kojoj su, uz ravnateljicu vrtića Nikolinu Hačka nazočile i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić te direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež, predstavljeni su ciljevi, aktivnosti i očekivani rezultati projekta.

Projektom “Nova latica Tratinčice” uvodi se popodnevni rad u dječjem vrtiću s ciljem usklađivanja obiteljskog i poslovnog života roditelja. Radno vrijeme pleterničkog vrtića inače je od 6 do 16 sati, a nakon ankete koja je provedena među roditeljima, utvrđeno je kako je to nemalom broju roditelja vrlo ograničavajuće. Stoga su ciljevi postavljeni u ovom projektu na tragu roditeljskih potreba – podizanje kvalitete programa te unapređenje usluga kroz produljenje radnog vremena i to tako da bi vrtić radio od 6 do 20 sati.

“Za Dječji vrtić Tratinčica, koji je do sada svoje projekte ostvarivao uz pomoć gradskog proračuna i nacionalnih izvora sredstava,ovaj projekt, kako je rečeno, predstavlja i ulazak u svijet EU fondova i poticaj da se i dalje javljaju na slične natječaje kako bi poboljšavali još više kvalitetu rada,” naglasila je ravnateljica vrtića Nikolina Hačka.

Svoje zadovoljstvo projektom izrazila je i gradonačelnica Marija Šarić. “Ovo je nova usluga koju ćemo još dodatno predstaviti roditeljima – svi koji rade drugu smjenu moći će dovesti svoje dijete te tako što više smanjiti sraz između obiteljskog i profesionalnog života. To je samo jedan u nizu projekata koji provodi Dječji vrtić Tratinčica. Do sada je se provodio projekte kao partner, a ovo je prvi projekt koji provodi kao nositelj i upravo je to cilj našeg rada – da sve naše tvrtke, ustanove, ojačamo kroz partnerstva kako bi oni počeli sami provoditi projekte te da tako svi zajedno rastemo i razvijamo se na dobrobit zajednice. Konačni cilj je da grad Pleternica opravda naziv “Grad prijatelj djece” ne samo kroz redovne aktivnosti već i tako da svake godine uvedemo bar jedan ovakav novi projekt koji će pomoći našim roditeljima da bezbrižno rade svoj posao te osigurati kvalitetu života u našoj zajednici,” rekla je gradonačelnica Šarić.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek