Procjena vrijednosti Parka prirode Papuk

Autor: DK

Zgrada Parka prirode Papuk Velika (Small)VELIKA – Najuglednija svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF 2012. godine započela je trogodišnji projekt „Parkovi Dinarskog luka“ s ciljem okupljanja i umrežavanja ljudi koji rade na zaštićenim područjima Dinarskog luka kroz niz konferencija, studijskih putovanja, radionica, treninga i ostalih interaktivnih aktivnosti.

DSC_0503 (Small)

Na današnjoj radionici u Posjetiteljskom centru Javne ustanove Parka prirode Papuk u Velikoj vrednovale su se dobrobiti Parka prirode Papuk na kojoj su prisustvovali predstavnici planinara, lovaca, turističkih zajednica, OPG-ova i ugostitelja.

Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk

 

-Cilj ovakvih radionica je zapravo bolja suradnja i međusobna povezanost na dobrobit svih nas zajedno – istaknula je ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić.

Također, jedan od važnih ciljeva projekta je omogućiti razmjenu iskustva i obuku na više različitih tema, procjena dobrobiti zaštićenih područja, održivost turizma koji doprinosi očuvanju prirode, prilagodba na klimatske promjene i zaštićena područja u okviru EU-a.

Ispred Turističke zajednice Požega sudionik na radionici je bio voditelj ureda TZ Grada Požege Goran Katušić, a ispred TZ-a Velika  njen Tomislav Galić.

Goran Katušić - TZ Požega

-Radionica pokazuje zapravo neke nove trendove i smjerove kretanja kojima dosada turističke djelatnosti uopće nisu išle. Upravljanje zaštićenim područjima je kod nas u povoju i definitivno radionica pokazuje koji potencijal leži u kvalitetnom upravljanju zaštićenim područjem i što to može nositi u budućnosti – naglasio je Goran Katušić.

Radionica je veoma bitna za općinu Velika jer je Park prirode Papuk jedan od glavnih aduta u turističkom smislu.

Tomislav Galić - TZ Velika

-Jako nam je bitno da se na ovoj radionici okupilo dosta i udruga i poljoprivrednika, obrtnika koji su vezani uz turističku djelatnost tako da se nadam da će svi dobro shvatiti što znači zaštičeno područje i koliko je Park prirode Papuk ovdje bitan – rekao je Tomislav Galić.

S provedbom  metodologije Procjena dobrobiti zaštićenih područja u Hrvatskoj započelo se  25. ožujka 2013. godine u Parku prirode Medvednica. Dosad je održano 8 radionica za predstavnike Nacionalnih parkova, Parkova prirode i njihovih dionika u Hrvatskoj. Današnja radionica u Parku prirode Papuk Velika je 9. po redu. 

Radionicu su vodile predstavnice organizacije WWF Kasandra-Zorica Ivanić i Petra Boć Petrač.

Sudionici radionice Sudionici radionice

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića