Procjena vrijednosti Parka prirode Papuk

Autor: D.K.

Zgrada Parka prirode Papuk Velika (Small)VELIKA – Najuglednija svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF 2012. godine započela je trogodišnji projekt „Parkovi Dinarskog luka“ s ciljem okupljanja i umrežavanja ljudi koji rade na zaštićenim područjima Dinarskog luka kroz niz konferencija, studijskih putovanja, radionica, treninga i ostalih interaktivnih aktivnosti.

DSC_0503 (Small)

Na današnjoj radionici u Posjetiteljskom centru Javne ustanove Parka prirode Papuk u Velikoj vrednovale su se dobrobiti Parka prirode Papuk na kojoj su prisustvovali predstavnici planinara, lovaca, turističkih zajednica, OPG-ova i ugostitelja.

Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk

 

-Cilj ovakvih radionica je zapravo bolja suradnja i međusobna povezanost na dobrobit svih nas zajedno – istaknula je ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić.

Također, jedan od važnih ciljeva projekta je omogućiti razmjenu iskustva i obuku na više različitih tema, procjena dobrobiti zaštićenih područja, održivost turizma koji doprinosi očuvanju prirode, prilagodba na klimatske promjene i zaštićena područja u okviru EU-a.

Ispred Turističke zajednice Požega sudionik na radionici je bio voditelj ureda TZ Grada Požege Goran Katušić, a ispred TZ-a Velika  njen Tomislav Galić.

Goran Katušić - TZ Požega

-Radionica pokazuje zapravo neke nove trendove i smjerove kretanja kojima dosada turističke djelatnosti uopće nisu išle. Upravljanje zaštićenim područjima je kod nas u povoju i definitivno radionica pokazuje koji potencijal leži u kvalitetnom upravljanju zaštićenim područjem i što to može nositi u budućnosti – naglasio je Goran Katušić.

Radionica je veoma bitna za općinu Velika jer je Park prirode Papuk jedan od glavnih aduta u turističkom smislu.

Tomislav Galić - TZ Velika

-Jako nam je bitno da se na ovoj radionici okupilo dosta i udruga i poljoprivrednika, obrtnika koji su vezani uz turističku djelatnost tako da se nadam da će svi dobro shvatiti što znači zaštičeno područje i koliko je Park prirode Papuk ovdje bitan – rekao je Tomislav Galić.

S provedbom  metodologije Procjena dobrobiti zaštićenih područja u Hrvatskoj započelo se  25. ožujka 2013. godine u Parku prirode Medvednica. Dosad je održano 8 radionica za predstavnike Nacionalnih parkova, Parkova prirode i njihovih dionika u Hrvatskoj. Današnja radionica u Parku prirode Papuk Velika je 9. po redu. 

Radionicu su vodile predstavnice organizacije WWF Kasandra-Zorica Ivanić i Petra Boć Petrač.

Sudionici radionice Sudionici radionice

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot