Problemi sa poplavama u sjeverozapadnom dijelu Požeštine (foto galerija)

Autor: DK

SDSC_0522 (Small)JEVEROZAPADNA POŽEŠTINA – Kontaktirali su nas brojni stanovnici iz sjeverozapadnog dijela Požeštine koji su ogorčeni zbog situacije i ponašanja odgovornih koji ništa ne poduzimaju kako bi se spriječile učestale poplave zbog kojih nastaju velike štete. Gotovo da su poplave uvijek na istim mjestima u što smo se i sami uvjerili.

U Mihaljevcima ista sudbina stanovnika uz isti prizor, konstantna ugroženost u kojima trpe velike štete. Sa vodenom stihijom se bore koliko mogu. Sada su uspjeli spasiti obiteljska gospodarstva dananonoćno dežurajući, kopaju i prokopavaju kanale kako im voda koja se nekontrlirano slijeva ne bi dospjela do njihovih dorišta, obiteljskih kuća i gospodarskih zgrada. Ostaje nepoznanica poduzimaju li po tom pitanju Hrvatske vode nešto u tom pravcu.

Cesta od Poljanske i Gornjih Vrhovaca prema Zvečevu je još uvijek zatvorena za sav promet. Na svoju smo se odgovornost provezli tom cestom kojom smo prilikom vidjeli da je sanacija te ceste započela ali su ponovne poplapave učinile dodatna oštećenja. Prema svemu sudeći treba temeljitije pristupiti ka raješavanju tog problema. Budući da je zbog poplava često zatvorena cesta između Orljavca i Kamneske ta je cesta jedini alternativni pravac prema Zvečevu i tamošnjim selima. U ovim poplavama malobrojni stanovnici tamošnjih sela su gotovo odsječeni od svijeta. Jedini izlaz u slučaj neke hitnosti im je prema Voćinu iz razloga jer je i cesta prema Striježevici i Kamnskoj dovodila u pitanje prometovanje i prohodnost.

Na dijelu ceste D-69 od Striježevice do Kamenske počelo je izlijevanje od na cestu što je dovelo u pitanje daljnju prometnu komunikaciju. Kada smo jučer prolazili tom cestom kontaktirali smo dežurnu službu Hrvatskih cesta koji gotovo da niti neznaju da razina vode na tom dijelu raste i da je voda na cesti. Obvezali su se da će odmah poduzeti potrebite mjere.

Na dijelu ceste Požega – Pakrac između Orljavca i Kamneske je bio najgori prizor. Usudili smo se proći tom dionicom te se uvjerili da se sa vodom nije za šaliti. Preko te ceste gotovo da teče rijeka. Doista sudbina stanovnika tamošnjih sela gotovo da nema nikakvu komunikaciju sa središtem županije. Alternativni im je pravac preko Pakraca i Okučana prema Novoj Gradiški i Požegi. Da je u funkciji cesta prema Gornjim Vrhovcima i Poljanskoj bilo bi daleko lakše. Za nadati se da će se radovi što prije na tom dijelu nastaviti kako bi se saniralo ono najnužnije ali i poduzelo potrebno da se ovakvo što ne događa.

 

 

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: