PRIZNANJE VRIJEDNOJ POŽEŽANKI: Spisateljica Irena Ivetić dobila nagradu Turopoljska poculica za najbolju priču na hrvatskom jeziku  

Autor: Jelenko Topić

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici tradicionalno, ove godine je po 13. put raspisao natječaj za najbolju kratku priču pod nazivom Turopoljska poculica. Na natječaj su prispjele priče iz svih dijelova Hrvatske, od Osijeka do Metkovića i to 31 priča na hrvatskom standardnom jeziku i 12 na kajkavskom.

Najbolju priču na kajkavskom ..bem ti te vodene kozice! napisao je Vladimir Stepanić iz Velike Gorice, a najbolju priču na hrvatskom standardnom jeziku Dvije šalice kave Irena Ivetić, učiteljica i spisateljica iz Požege.

Na svečanosti proglašenja rezultata autori su pročitali svoje priče i predstavili se publici.

Irena Ivetić piše za djecu i za odrasle, poeziju i prozu. Objavila je pet knjiga. Surađuje s dječjim časopisima, s virtualnim časopisom Kvaka, a radovi su joj uvršteni i u čitanke. Na Hrvatskom radiju, u emisiji Priča za velike i male emitirano je nekoliko njenih priča. Program Hrvatske televizije Škola na trećem emitirao je njene priče i pjesme. Članica je požeškog Ogranka Matice hrvatske i Udruge zavičajnih pisaca i slikara Matko Peić. 

-Ovu nagradu posvećujem osobi koja je prva pročitala moje dječje pjesmice, pretipkala ih na školskoj pisaćoj mašini (davne sedamdeset i neke godine) i poslala ih u popularni dječji časopis Mali Kekec. Osobi koja me je uvijek podržavala, hrabrila i inspirirala, svojoj majci Franciski Nedohin. Da nisam imala takvu majku, ne bi bilo mojih pjesama i priča, ne bi bilo ni ove nagrade- istakla je prilikom svog predstavljanja Irena Ivetić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88