Priznanja i zahvalnice umirovljenicima i udrugama uz veliki jubilej

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Svečanom sjednicom Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije obilježeno je 70 godina aktivnog djelovanja udruge koja je rad počela daleke 1946. godine kao Udruga umirovljenika ondašnje općine Slavonska Požega sa oko 200 članova.

-Sudjelovali smo u svim aktivnostima vezanim uz djelovanje umirovljenika, od 1964. godine udruga u Požegi ima svoju zgradu, danas ima tri tisuće članova, a rad je posebno ojačao u zadnjih petnaestak godina tako da sada sve matice po općinama i gradovima imaju svoje pjevačke i sportske sekcije – kazao je o povijesti Matice umirovljenika dosadašnji predsjednik za Požeško-slavonsku županiju Zvonko Čorak dodajući da provode niz sportskih, rekreativnih  i kulturnih aktivnosti uključujući i izlete. On je upozorio na nepovoljan socijalni status ljudi treće životne dobi.

-Želim da i nadalje uspješno surađujemo,  probleme ćemo rješavati dogovorom kao i do sada pri čemu će vaša populacija stalno imati našu potporu – kazao je u čestitci gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Čestitke i pozdravne riječi slavljenicima još su uputili načelnici općina Kaptol, Velika i Jakšić Mile Pavičić, Vlado Boban i Ivica Kovačević, te zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha koji je izrazio zahvalnost za djelovanje umirovljenika u ukupnom društvenom životu ove sredine.

-Pokušavamo pomoći umirovljenicima našim radom na razne načine kako bi im olakšali život u njihovoj poznoj životnoj dobi – kazala je čestitajući jubilej Marija Sužnjević, potpredsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

Matice umirovljenika ovdašnjih gradova i općina dobile su zahvalnice za suradnju, a deset pojedinaca posebna priznanja za dugogodišnju aktivnost uz ovaj jubilej i to: Ivan Berec iz Požege, Ivan Katalinić iz Pakraca, Ivan Tomić iz Brestovca, Magdalena Srdarević iz Jakšića, Amalija Fridrih iz Čaglina, Alojz Pfeiffer i Štefica Šepović iz Pleternice, Jakob Bodolović iz Vetova, Željko Franculić iz Velike i Petar Mandić iz Zakorenja.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: