Priznanja i zahvalnice umirovljenicima i udrugama uz veliki jubilej

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Svečanom sjednicom Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije obilježeno je 70 godina aktivnog djelovanja udruge koja je rad počela daleke 1946. godine kao Udruga umirovljenika ondašnje općine Slavonska Požega sa oko 200 članova.

-Sudjelovali smo u svim aktivnostima vezanim uz djelovanje umirovljenika, od 1964. godine udruga u Požegi ima svoju zgradu, danas ima tri tisuće članova, a rad je posebno ojačao u zadnjih petnaestak godina tako da sada sve matice po općinama i gradovima imaju svoje pjevačke i sportske sekcije – kazao je o povijesti Matice umirovljenika dosadašnji predsjednik za Požeško-slavonsku županiju Zvonko Čorak dodajući da provode niz sportskih, rekreativnih  i kulturnih aktivnosti uključujući i izlete. On je upozorio na nepovoljan socijalni status ljudi treće životne dobi.

-Želim da i nadalje uspješno surađujemo,  probleme ćemo rješavati dogovorom kao i do sada pri čemu će vaša populacija stalno imati našu potporu – kazao je u čestitci gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Čestitke i pozdravne riječi slavljenicima još su uputili načelnici općina Kaptol, Velika i Jakšić Mile Pavičić, Vlado Boban i Ivica Kovačević, te zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha koji je izrazio zahvalnost za djelovanje umirovljenika u ukupnom društvenom životu ove sredine.

-Pokušavamo pomoći umirovljenicima našim radom na razne načine kako bi im olakšali život u njihovoj poznoj životnoj dobi – kazala je čestitajući jubilej Marija Sužnjević, potpredsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

Matice umirovljenika ovdašnjih gradova i općina dobile su zahvalnice za suradnju, a deset pojedinaca posebna priznanja za dugogodišnju aktivnost uz ovaj jubilej i to: Ivan Berec iz Požege, Ivan Katalinić iz Pakraca, Ivan Tomić iz Brestovca, Magdalena Srdarević iz Jakšića, Amalija Fridrih iz Čaglina, Alojz Pfeiffer i Štefica Šepović iz Pleternice, Jakob Bodolović iz Vetova, Željko Franculić iz Velike i Petar Mandić iz Zakorenja.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot