Priznanja veličke općine primili Ivanko Zeba, Đuro Legac, Katarina Sliško, general Markač, tvrtka Vinota d.o.o. i planinari Mališćaka /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Slaveći blagdan svog zaštitnika Sv. Augustina općina Velika proslavila je svoj dan. Priredbe su održane tijekom cijelog mjeseca, a završne svečanosti počele su otvaranjem Trga branitelja.

Anamarija Sikirić, predsjednica Općinskog vijeća Velika

Predsjednica Općinskog vijeća Anamarija Sikirić otvorila je svečanu sjednicu, a zajedno sa načelnikom Robertom Hofmanom uručila je ovogodišnja priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama.

Dobitnici su poduzetnik Ivanko Zeba, koji je izgradio poslovni objekt u Velikoj,  tvrtka Vinota doo koja je otvorila kompleks sa bazenima, dugogodišnji sportaš Đuro Legac, učenica Katarina Sliško za likovni izraz i Planinarsko društvo Mališćak, a posebno priznanje dobio je general Mladen Markač, zahvalivši se u ime primatelja.

Nazočili su Melita Mulić, izaslanica predsjednika države, Antonija Jozić, izaslanica predsjednika Vlade i požeško-slavonska županica, izaslanici ministara, predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana, dožupan Nikola Ivanović, gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, predsjednik požeškog Gradskog vijeća Matej Begić, te načelnici okolnih općina i predstavnici javnih tvrtki.

Robert Hofman, načelnik općine Velika

-Izgrađen je i uređen trg branitelja, traje izgradnja objekta turističke zajednice, uređen je dio stadiona, izgrađen nogostup u Dragi, isplaćene potpore gospodarstvenicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, više od 60 učenika i studenata prijma stipendije, a povećane su naknade za novorođenčad – istakao je u izvješću o radu načelnik Hofman, te naznačio planove – uređenje zgrade Poduzetničke zone, gradnju aglomeracije Kutjevo-Velika, obnovu bivše zgrade općine i povratak uprave u nju, obnovu starog vrtića, uređenje stadiona za sportsku namjenu, te ceste Velika –Slatinski Drenovac, kao i razvoj turizma što će utjecati na jačanje poduzetništva i poljoprivrede.

Antonija Jozić, izaslanica predsjednika Vlade i požeško-slavonska županica

-Velika se diže iz prošlih teških vremena, a prirodne ljepote i turistički potencijali su uz radišne ljude zalog za boljitak ovog kraja – istakla je županica Jozić.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

Čestitke slavljeniku u ime načelnika i gradonačelnika uputio je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić, a još su ih uputili izaslanici  ministrice turizma i ministra rada Sandra Herman i Ivan Vidiš, te izaslanica predsjednika Milanovića.

Prigodnu točku izvela je skupina Mali vilenjaci Dječjeg vrtića Velika, a načelnik Hofman na kraju svečanosti dame gošće darivao je buketima cvijeća.  

Foto: D. Mirković

Otvorenje Trga branitelja u Velikoj:

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot