Priznanja primilo sedam ribiča, te je pokrenuta šaranska liga

Autor: Jelenko Topić

DSC_0174POŽEGA – Županijski športsko ribolovni savez prilagadio je svoje normativne akte važećim zakonskim propisima, koordinirao je rad svih udruga, organizirao niz natjecanja ribolovaca, organizirao stručno usavršavanje i ispite za lovočuvare i ribiče, zatim izradio godišni plan gospodarenja vodama za 2016. godinu, te proveo više akcija poribljavanja – istakao je u svome izvještaju o radu za prošlu godinu na godišnjoj skupštini tog saveza njegov predsjednik Đuro Makarević.

Koordinator Lovočuvarske službe i potpredsjednik saveza Mile Beslić govorio je o njoj istakavši potrebu angažiranja više lovočuvara na suzbijanju nezakonitog ribolova, te nastavak provođenja akcije „Svaki ribič lovočuvar“ kako bi svi ribiči imali obavezu dojaviti negativne pojave na vodama.  Za poribljavanje je izdvojeno 135 tisuća kuna čime je nabavljeno gotovo desetak tisuća kilograma šarana, zatim je ubacivana mlađ amura i štuke(Trenkovo, Jakšić i „Šaran“), a ove godine se planira poribljavanja pastrvom.

Predsjednik Komisije za natjecanja Boris Marković istakao je organizaciju šest kola županijske lige u kojoj su kod seniora i kadeta pobjednici ribiči „Slavonca“ iz Lipika, te provođenje nekoliko drugih natjecanja. Mato Klinčić, predsjednik Povjerenstva za ribičke ispite iznio je podatak da je prošle godine to položilo 167 kandidata.

Donijet je plan rada za ovu godinu, kao i financijski plan. Njima su predviđena brojna natjecanja među kojima je pokretanje županijske šaranske lige, zatim stručno usavršavanje, poribljavanje, organizacija škole ribolova i drugo.

Na kraju sjednice, kojoj su nazočili Vladimir Sever, predsjednik i Tomislav Felhofer, tajnik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, dodijeljena su priznanja i značke zaslužnim pojedincima uz 80 godina tog saveza. Primili su ih Mile Beslić, Đuro Makarević, Mato Klinčić, Dragutin Blažičević i Željko Ljevaković za uspješan višegodišnji rad u tijelima saveza i ribolovnim društvima, te Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević za pojedinačno i ekipno  osvojene zlatne medalje na svjetskom natjecanju u šaranlovu održanom 2014. godine u Italiji.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot