Prisjećanje svih žrtava u zajedništvu

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Obilježavanje 25. obljetnice osnutka 123. brigade Hrvatske vojske Požega planirane za 21. i  22. listopada 2016. godine najavili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić.

Program obilježavanja održat će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Požeško-slavonske županije kojemu će prethoditi izložba starog naoružanja koja će biti otvorena 21. listopada u Gradskom muzeju Požega dok će se središnja svečanost održati će se u subotu, 22. listopada.

-Centralni dio svečanosti počinje 21.listopada u 8,30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule, nestale i umrle pripadnike 123. brigade HV kod spomen obilježja na Trgu 123. brigade u Požegi. U 9,00 sati bit će služena sveta misa  u katedrali sv. Terezije Avilske, a potom je ispred katedrale u 10,30 sati predviđeno postrojavanje pripadnika 123. brigade i priprema za svečani mimohod do središnjeg Trga sv. Trojstva gdje će biti svečani postroj. Očekujemo veliki broj pripadnika 123. brigade, ali i veliki broj građana iz svih gradova i općina naše županije da tog dana budu sa nama, jednako kao i 91. godine kada smo odlazili oslobađati Domovinu. Neka to bude još jedna potpora inicijativi utemeljenja medalje “Zapadna Slavonija” za koju očekujemo kako će biti uspostavljena kao zahvala braniteljima s ovog područja – rekao je Alojz Tomašević požeško-slavonski župan i umirovljeni general koji je bio dionik tih dana osnutka 123. brigade.

-Poslali smo oko četiri tisuće poziva na kućne adrese pripadnicima 123. brigade, ali ovim putem pozivamo i sve one koji nisu dobili te pozive, a bili su određeno vrijeme u brigadi, svi su pozvani na svečanost. Nama je posebna čast i veselimo se da ćemo i ovaj puta biti zajedno s roditeljima poginulih branitelja, sa suprugama i djecom, da ćemo se i ove godine sjetiti njih i njihovih žrtava te pokazati svoje zajedništvo. Pripremili smo za svakog našeg sudionika i jedan suvenir, kape s oznakama  123. brigade, a moram iskazati veliku zahvalnost Županiji i svim gradovima i općinama. Pokazalo se da smo bili jedinstveni 1991. godine i ponosan sam da je to jedinstvo, kroz ova obilježavanja, iskazano i danas. Naša županija doista je prijatelj branitelja – naglasio je voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »