Prisjećanje na poginulog branitelja Tomu Perića

DSC_0058 (Small)BUK – I ove je godine organizirano tradicionalno okupljanje i memorijalni turnir u čast tragično stradalom branitelja u Domovinskom ratu Tomi Periću.

U organizaciju Udruge za sport i rekreaciju koja nosi njegovo ime organiziran je raznolik sadržaj koji je prepoznatljiv po jednoj svojoj aktivnosti. Prije nekoliko godina mještani Svilne, Resnika i Buka kupili su 101 zastavu koje se postavljaju na rasvjetne stupove u svim značajnijim prigodama, blagdnaima i državnim praznicima. Tako je bilo i ove godine kada je bio organiziran 8. Memorijalni turnir u čast svom tragično stradalom sumještaninu Tomi Periću.

Memorijalnom turniru prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu Tome Perića nakon čega je služena sv. Misa u mjesnoj župnoj crkvi sv. Jurja u Buku koju je predvodio preč. Ivan Lenić župnik župe Gospe brze pomoći iz Slavonskog Broda i dekan brodskog dekanata. Nakon sv. Mise na već tradicionalan način okupili su se svi gosti i uzvanici u Područnoj osnovnoj školi “Tome Perića” u Buku, gdje su obnovili sjećanja na minula vremena. Pozdravne riječi svim nazočnima uputio je predsjednik Udruge za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ Branko Polić. Pozdravi sa dubokom zahvalnošću upućeni su majci i rodbini poginulog branitelja te dragim gostima koji su došli iz Vukovara i okolnih mjesta. U poslijepodnevnim satima nastavljeno je druženje i odigravanje malonogometnog turnira u kojem je sudjelovalo 13 ekipa.      

no images were found

0 Comment

Send a Comment