Prisjećanje na poginulog branitelja Tomu Perića

Autor: D.K.

DSC_0058 (Small)BUK – I ove je godine organizirano tradicionalno okupljanje i memorijalni turnir u čast tragično stradalom branitelja u Domovinskom ratu Tomi Periću.

U organizaciju Udruge za sport i rekreaciju koja nosi njegovo ime organiziran je raznolik sadržaj koji je prepoznatljiv po jednoj svojoj aktivnosti. Prije nekoliko godina mještani Svilne, Resnika i Buka kupili su 101 zastavu koje se postavljaju na rasvjetne stupove u svim značajnijim prigodama, blagdnaima i državnim praznicima. Tako je bilo i ove godine kada je bio organiziran 8. Memorijalni turnir u čast svom tragično stradalom sumještaninu Tomi Periću.

Memorijalnom turniru prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu Tome Perića nakon čega je služena sv. Misa u mjesnoj župnoj crkvi sv. Jurja u Buku koju je predvodio preč. Ivan Lenić župnik župe Gospe brze pomoći iz Slavonskog Broda i dekan brodskog dekanata. Nakon sv. Mise na već tradicionalan način okupili su se svi gosti i uzvanici u Područnoj osnovnoj školi “Tome Perića” u Buku, gdje su obnovili sjećanja na minula vremena. Pozdravne riječi svim nazočnima uputio je predsjednik Udruge za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ Branko Polić. Pozdravi sa dubokom zahvalnošću upućeni su majci i rodbini poginulog branitelja te dragim gostima koji su došli iz Vukovara i okolnih mjesta. U poslijepodnevnim satima nastavljeno je druženje i odigravanje malonogometnog turnira u kojem je sudjelovalo 13 ekipa.      

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot