Priredba učenika Katoličke osnovne škole povodom završetka školske godine (foto galerija)

Autor: Požega.EU

_MG_8188POŽEGA – Učenici Katoličke osnovne škole završnom priredbom u Dvorani svete Terezije Avilske zaključili su tekuću školsku godinu predstavivši se svojim umijećima,izričajima pjesmom, glumom i literarnim nastupom u prepunoj dvorani u kojoj su bili roditelji, braća i sestre, bake i djedovi osnovnoškolaca među kojima je uz učitelje i nastavnike na čeku s njihovim ravnateljem mr.vlč. Želimirom Žuljevićem bio i utemeljitelj školske ustanove požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

Zanimljiv i nadasve dinamičan program sastojao se od nekoliko dijelova. Nakon svečanog intoniranja državne himne, u prvom dijelu predstavili su se stariji zboraši, pod vodstvom profesorice Ljube Šolić, i to skladbama Aleluja i Rock my soul. Potom je sve prisutne pozdravio voditeljski par Helena Kesić i Luka Mršić. Maleni i nadasve simpatični zbor prvašića predstavio se skladbama Zeko moj i Pčelica.

Voditeljski je par u intermezzima nastupa zbora i dramskih družina, nabrajao uspjehe i postignuća naših učenika krenuvši od matematike, informatike, geografije, hrvatskog jezika, tehničke, glazbene i tjelesne kulture te ostalih.

U nastavku se programa predstavio zbor drugog razreda skladbama Cinguli, rajnguli i Došo, došo Juro je. Predstavile su se i Mia Ćorluka te Hana Boban literarnim sastavcima Buđenje odnosno Klas, a nakon njih publiku je razveselila lutkarska družina trećeg razreda igrokazom Proljeće je tu i dramska družina nižih razreda veselim igrokazom Uh, ta lektira.

Zbor trećeg razreda otpjevao je i scenski dočarao skladbe Katarina, zlata kći te Na kamik sela Anica, gdje je korepetitor vlč. Mario Večerić zamijenio svoj cjelovečernji instrument glasovir harmonikom.

Nika Gogić je za vrijeme skladbe Lavanda koju je izveo zbor četvrtog razreda uz solo dionice Brune Pavičića, pokazala publici svoj nagrađeni likovni rad koji je u konkurenciji nekoliko tisuća radova izabran kao najbolji.

Pred kraj programa prisutnima se obratio ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević. Na početku je zahvalio učenicima za sav trud koji su uložili tijekom ove nastavne godine, za sva postignuća kojima su razveselili ne samo sebe i svoje roditelje, nego i čitavu Školu, a napose za dobrotu i uzornost jer otkud se god vrate, o njima se čuju samo riječi hvale. Potom je zahvalio roditeljima jer prate rad Škole i žive u zajedništvu s njom. Zahvalio je i svojim djelatnicima za sav trud i odricanje koje je neophodno u ovom poslu. Na koncu je vlč. Žuljević posebne riječi zahvale uputio i osnivaču Katoličke osnovne škole u Požegi, biskupu dr. Antunu Škvorčeviću te ga pozvao da se obrati s nekoliko riječi.

Otac biskup zahvalio se djeci na prekrasnom programu i na činjenici da nas uveseljavaju tijekom čitave godine. Zahvalio se roditeljima jer su prepoznali vrijednosti katoličke škole koja djecu odgaja po Isusovu modelu koji je jedini potpun i pravi. Pred kraj je zahvalio i djelatnicima Škole na čelu s ravnateljem  Želimirom Žuljevićem za svo dobro koje čine učenicima, ali i Školi i Biskupiji. Na koncu je svima prisutnima udijelio svoj pastirski blagoslov.

Program je završio nastupom velikog i malog zbora i skladbom Hvala ti mama, hvala ti tata.

no images were found

Više iz kategorije