Pripremljen projekt Potencijal je u aktivizmu radi uključenja starijih osoba u društvene tokove

Autor: Jelenko Topić

Iako je vrijeme pandemije koronovirusa i provođenja epidemioloških  mjera Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije, u nemogućnosti provođenja redovitih aktivnosti, pripremila je projekt Potencijal je u aktivizmu pri Europskom socijalnom fondu, a namjerava ga provesti preko Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Nositelj projekta  je ova matica, a sudjelovat će njene članice tj. matice umirovljenika gradova i općina.

-U travnju ne možemo organizirati tradicionalno natjecanje u pikadu, a upitno je održavanje sportskih susreta umirovljenika cijele županije u svibnju – kazao nam je Nediljko Nenadić, predsjednik Matice umirovljenika ove županije.

Navedeni projekt bi trajao od 12 do 18 mjeseci, a poticao bi uključivanje osoba treće životne dobi u civilno društvo kroz različite edukacije, izlete, druženja i slične aktivnosti.

-Predviđamo dobivenim sredstvima nabaviti opremu kao što su tableti, mobiteli, prijenosna računala i slično kako bi se starije osobe informatički obučavale, te uključivale u nove društvene tokove i mreže – ističe Nediljko Nenadić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88