Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Pripreme za božićne pjesme u crkvi sv. Leopolda Mandića /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: BST

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Pripreme za božićne pjesme u crkvi sv. Leopolda Mandića /FOTO/ Požega.eu | Pripreme za božićne pjesme u crkvi sv. Leopolda Mandića /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: BST

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Požeški tamburaški orkestar, ponovno osnovan prošlog proljeća, nakon dvogodišnje stanke nastavlja tradiciju sviranja na polnoćki i božićnoj misi u crkvi sv. Leopolda Mandića. Uz probe za koncert koji pripremaju za Dan grada Požege, obnavlja se i repertoar najljepših božićnih pjesama, kojima će pratiti župni zbor. Orkestru su se pridružili i učenici voditelja i dirigenta prof. Valentina Petranovića, tako da treba vjerovati da će svirati najbolje do sada. U svakom slučaju, brojnost će tome pridonijeti.

Požeški tamburaški orkestar djeluje u tri skupine članova. Osim članova orkestra, oformljena je i skupina početnika, koji su počeli svirati tek prije nekoliko mjeseci. Prije tjedan dana uključilo se još nekoliko novih članova tzv. početnika, od kojih većina nikada nije svirala tambure, a za koje je organizirana posebna nastava za temeljna znanja o glazbi. Obnovljeni Požeški tamburaški orkestar će svoj prvi koncert za ljubitelje tambura održati u ožujku, u sklopu programa u kojim se obilježava Dan grada Požege. Naziv koncerta u potpunosti tome odgovara – „Požego, najdraži grade“, a uz goste soliste bit će sastavljen od pjesama kojima je opjevana Požega.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.