Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

PRIPREME UREĐENJA SREDIŠTA POŽEGE: Obavljaju se geomehanički i vodoistražni radovi

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | PRIPREME UREĐENJA SREDIŠTA POŽEGE: Obavljaju se geomehanički i vodoistražni radovi Požega.eu | PRIPREME UREĐENJA SREDIŠTA POŽEGE: Obavljaju se geomehanički i vodoistražni radovi

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Posljednjih tjedana u najužem središtu Požege, točnije na Trgu svetog Trojstva, Sokolovoj ulici i drugim lokacijama bila su vidljiva su istraživanja tijekom kojih je sa posebnom opremom obavljeno bušenje zemljišta.

Kako smo saznali u Gradu Požegi planirana rekonstrukcija Trga Sv. Trojstva, izgradnja društveno-poduzetničkog centra s podzemnom garažom, te rekonstrukcija Ulica Matice Hrvatske i Sokolove ulice radi izrade projektne dokumentacije zahtijeva prethodno geomehaničko ispitivanje terena i vodoistražne radove. Nadalje, potrebno je izvršiti i geomehaničke radove kako bi se utvrdilo kakva je podloga terena na kojemu će se izvoditi radovi, a vodoistražni radovi potrebni su da se utvrdi koji se sustav može primijeniti kako bi objekt bio energetski održiv.

-Geomehaničke radove u zoni koja obuhvaća nekretnine označene kao katastarske čestice broj 2673, 2680, 2107, 2108, 2109, 2110, 2628/2, 2097, 2096 i 1997 na području katastarske općine Požega izvodi tvrtka Statom d.o.o. iz Našica, a ugovorena vrijednost usluge iznosi 9,19 tisuća eura + PDV. Terenski dio posla je dovršen, a trenutno se vrši laboratorijska analiza zaprimljenih uzoraka i priprema se elaborat – stoji u odgovoru službenice za informiranje Grada Požege Ljiljana Bilen, dipl.iur.

Vodoistražne radove u zoni katastarskih čestica 2096, 2097 i 1997, također u katastarskoj općini Požega izvodi tvrtka GEOservis A.S.d.o.o. iz Sesvetskog Kraljevca, a ugovorena vrijednost im je 11.605,00 eura bez PDV-a. Terenski dio posla je također je dovršen, a trenutno se vrši laboratorijska analiza zaprimljenih uzoraka i priprema se elaborat.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.