Priprema se objavljivanje „Požeškog pučkog kalendara“ za 2021. godinu

Autor: DK

Pred razmeđe dvije kalendarske godine, točnije tijekom prosinca, i ove godine bi svjetlo dana trebao ugledati „Požeški pučki kalendar“ i to po 29. puta. Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege priprema, objavljivanje svog tradicionalnog izdanja i to za sljedeću 2021. godinu. Tako će ljubitelji pisane riječi imati pred sobom tu knjigu koja u Požegi neprekidno izlazi od 1993. godine nastavljajući tradiciju pučkih kalendara iz druge polovine 19. stoljeća koju je započeo tiskar i nakladnik Miroslav Kraljević.

-Unatoč teškoćama zbog pandemije koronavirusa i sadašnjih nepovoljnih gospodarskih okolnosti nadam se da ću uspjeti prikupiti sredstva za ovo izdanje koje se kao i uvijek samofinancira – ističe glavni urednik „Požeškog pučkog kalendara“ Jelenko Topić. Dodaje da će Požeški pučki kalendar za 2021. godinu donijeti niz zanimljivih tekstova iz gospodarskog, društvenog i kulturnog života, zatim priče o jubilejima, zanimljivim ljudima, kao i literarne priloge naših pjesnika.

Uobičajeno, na početku tog izdanja ć biti katolički kalendar za iduću godinu sa savjetima za radove u polju, vrtu, voćnjaku i drugom, zatim najave slavlja uz blagdane po našim selima tzv. kirvaje, tekstovi o ulaganjima Požeško-slavonske županije, te njenih gradova i općina, a bit će objavljen i adresar obrtnika s područja Požeštine.

Tijekom ovog i dijelom sljedećeg mjeseca  redakcija kalendara prikuplja tekstove, kao i oglasni dio za Požeški pučki kalendar jer je poznato da se on samofinancira kroz objavu reklamnih sadržaja. Očekuje se da će kalendar biti u prodaji na prodajnim mjestima „Tiska“ i tiskovina oko 10. prosinca.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »