Pripadnici srpske manjine pohodili Beograd upoznavši se sa znamentostima grada

Autor: Jelenko Topić

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Požege organiziralo je uz podršku Srpskog demokratakog foruma i zamjenika požeško-slavonske županice Nikole Ivanovića posjet Beogradu gdje su se uputili  članove tog Vijeća, mladi aktivisti i mališani sa područja Požege i Čaglina. 

Tako je pedeset osoba posjetilo Narodnu skupštinu, te su uz turističkog vodiča obišli središte i upoznali se sa bogatom povijesti glavnog grada Srbije.

Okupljene u Narodnoj skupštini pozdravila je narodna poslanica Sanja Lakić, članica Odbora za region i dijasporu koja je im poželjela dobrodošlicu i ukazala da su ona i institucije na usluzi Srbima iz Hrvatske.

Zamjenik županice Nikola Ivanović zahvalio se narodnoj poslanici na podršci u organizaciji ovog posjeta, a posebno na ostvarenju dosadašnjih projekata namijenjenih pripadnicima srpske manjine u Požeško-slavonskoj županiji. 

Među ostalim razgledali su Narodni muzej, najjaču kulturnu ustanovu u Srbiji gdje su imali mogućnost pogledati izložbu posvećenu Miroslavljevom jevanđelju i vidjeti original najstarije štampane knjige u toj zemlji. 

Pored muzeja, posjećen je hram Svetog Save, jedna od najvećih crkava na Balkana kao i novi spomenik povijesnom vladaru Stefanu Nemanji u blizini Beograda na vodi.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek