Prilika za besplatno obrazovanje u “Obrisu” koje ne treba propustiti

POŽEGA – Zainteresiranim nezaposlenim osobama koje nisu završile redovito srednjoškolsko obrazovanje predstavljen je EU projekt „Stručni i zapošljivi – nove kompetencije za nove prilike“. Provedbom tog projekta koji traje tri godine, omogućava se potpuno besplatno obrazovanje za sve nedostajuće i traženije zanimanje vozač.

Jedinstvena je to prilika za 20 nezaposlenih osoba koju ne bi trebali propustiti, a koji imaju završenu samo osnovnu školu ili su možda krenuli u srednju i nisu ju različitih razloga završili. Uz stečeno obrazovanje za vozača motornog vozila u sklopu projekta stječe se i  C kategorija što je još jedan razlog za uključivanje u projekt.

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Obris, a partner je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega. Ukupna vrijednost projekta je 1.261.003,87 kuna koji se financira sredstvima EU u 100%-tnom iznosu.

Pučko otvoreno učilište Obris je ustanova za obrazovanje odraslih koja je registrirana 2006. godine. Ustanova je izrasla iz istoimenog obrta za intelektualne usluge i stručna predavanja, za pomoć ljudima Požeško-slavonske i Osječko-baranjske pri rješavanju životnih situacija vezanih uz školovanje i zapošljavanje osnovanog u svibnju 2003. godine u Požegi. 

Sve informacije vezane za provođenje projekta mogu se dobiti upitom na e-mail info@pou-obris.hr ili na broj telefona 034-313-400 i to najkasnije do 12. ožujka 2018. godine

Pučko otvoreno učilište Obris kao nositelja projekta nazočnim kandidatima i potencijalnim polaznicima obrazovanja predstavila je ravnateljica Jadranka Krmpotić koja je istakla sve značajke i brojne projekte u kojima je ta ustanova sudjelovala. Da je zanimanje vozač sve traženije na burzi rada o tome je nešto više rekla pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Požega Jasminka Antunović. O samoj provedbi projekta „Stručni i zapošljivi – nove kompetencije za nove prilike“ i značenju istog nazočne je upoznala voditeljica Dijana Ferković. Na predstavljanju projekta bili su i predstavnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije koji će sa svoje strane dati svoj doprinos da se odazove što više kandidata.

0 Comment