Prijetnje prema ravnatelju jakšičke osnovne škole ne shvaćaju se ozbiljno: Poduzima li policija sve što je potrebno?

Autor: DK

JAKŠIĆ – Dugogodišnji je to problem koji prema svemu sudeći nadležne institucije olako shvaćaju. Policija zaprimi prijavu, obavi razgovor i “zdravo đaci” poput prijavljenog incidenta koji se dogodio 21.lipnja 2017. godine. Treba li upućene prijetnje poput onih zapalit ću ti školi, ošišat ću te i sl. shvatiti ozbiljno, a da ne govorimo o bacanju topovskog udara na ravnatelja jakšičke osnovne škole prof. Boška Obradovića kojeg je danas doživio.

Je li netko, i tko, dobro procijenio kolika se i kakva u svemu tome skriva namjera. Dok policija u nekim slučajevima olako poseže za strožim represivnim mjerama, na ovaj se prema svemu oglušuje i stvar prepušta slučaju. Do kada tako?

S tim roditeljem, susjedom škole, ravnatelj Obradović ima problema već gotovo sedam godina, a slične je probleme imao i prijašnji ravnatelj. Na sve je to ukazivano, ali nitko ništa konkretno ne poduzima.

-Slučaj sam prijavio policiji, kako i sve prethodne koji su se dogodili u sedam godina koliko sam ravnatelj ove škole. Susjed škole godinama mene i djelatnike škole maltretira, uhodi, snima i prijavljuje. Išao sam prema svom automobilu koji je bio parkiran u dvorištu škole i samo sam čuo kako je netko viknuo, evo ga ide, a potom je odjeknula jedna i ubrzo zatim i druga eksplozija. Netko je bacio topovske udare u školsko dvorište. To nitko drugi nije učinio već poznati naš susjed škole. To je prelilo čašu, i taj sam slučaj prijavio policiji, koja je došla, uzela izjavu od mene, a rekli su i da idu kod njega. Ne očekujem da će se nešto posebno dogoditi, jer do sada se ništa nije dogodilo nakon prijava za uznemiravanje. Pritisak na mene i druge nastavnike je velik, naziva nas se i traži veću ocjenu za svoje dijete, prijeti i meni kolegama nastavnicima. Rekao mi je da će zapaliti školu i mene i da će me ošišati. Tražim da nam se pomogne jer je ovo postalo neizdrživo. Dolazak na posao za mene i većinu djelatnika postaje noćna mora. Pitam se samo dokad tako. Ovom prilikom želim zaštititi djelatnike škole i razrednike koji su u problemima svake godine. Taj nam naš susjed često šalje različite inspekcije, fotografira nas pri dolasku i odlasku s posla. Mi jednostavno živimo u svakodnevnom strahu i nelagodi razmišljajući što će se sljedeće dogoditi – rekao je ravnatelj škole prof. Boško Obradović dodajući da susjed dolaskom policije redovito negira svaki svoj čin neprimjerenog ponašanja i da će on morati biti primoran ići privatnom tužbom, jer sve dosadašnje prijave nisu urodile plodom.

Od Policijske uprave zatražit ćemo što se po pitanju nemilog događaja poduzelo i koliko je sličnih situacija do sada bilo prijavljivano.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: