Prijem i darivanje najmlađih sugrađana s područja grada Pleternice: „Ovdje smo na mjestu gdje ćemo vrlo brzo imati otvorenje nadograđenog dječjeg vrtića“ /FOTOGALERIJA/

Autor: S.P./D.K.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić upriličili su u prostoru Dječjeg vrtića Tratinčica još jedan prijem za najmlađe sugrađane s područja grada i to za njih 21 koji su rođeni u  u travnju, svibnju i lipnju ove godine.

Uz čestitke roditeljima gradonačelnica Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić uručili su novčane naknade.

-Od srca iskrene čestitke vama roditeljima na blagu koje ste donijeli u svoje obitelji, ali i u našu zajednicu. U odnosu na prethodnu godinu u prvoj polovici godine grad Pleternice ima pet beba više, rođena je 41 beba, a danas su dodijeljene potpore za 21 bebu. Za prvo dijete potpora je dvije tisuće kuna, za drugo je potpora tri tisuće kuna, a za treće i svako sljedeće potpora je četiri tisuće kuna. To je jedna od mjera kojima želimo olakšati roditelje. Potpore možda nisu velike u financijskom smislu, ali svakako su od srca – naglasila je gradonačelnica Jozić nastavljajući kako grad Pleternica u skladu sa zakonskim ovlastima puno ulaže u djetinjstvo svojih najmlađih sugrađana.

-Ovdje smo na mjestu gdje ćemo vrlo brzo imati i otvorenje nadograđenog objekta dječjeg vrtića Tratinčica čime ćemo riješiti onaj problem koji je nastao već prošle godine, a to su liste čekanja. Naravno, liste nisu rezultat toga što se rađa puno više djece već se jednostavno promijenio stil života pa su zaposleni i roditelji i bake i djedovi koji su nekada čuvali djecu. Ali, to je i pokazatelj pozitivnih gospodarskih promjena na području našeg grada – dodala je gradonačelnica Jozić.

Grad Pleternica ne prestaje sa skrbi mališana u vrtićkoj dobi. I u školskoj klupi najmlađi sugrađani osjete pažnju i skrb svog grada.

-Financiramo i dječje igraonice u naša četiri naselja koje se već dugi niz godina provode preko udruge Hrvatsko žensko društvo. S obzirom na to da je Vlada RH sufinancirala u cijelosti udžbenike, ove godine nabavili smo svoj djeci od prvog do osmog razreda radne materijale, a na roditeljima je ostalo kupiti samo likovne mape. Našim prvašićima smo pak ove godine kao poklon za prvi dan škole uručili poklon pakete u vrijednosti od po 100 kuna sa svim materijalima koji su im potrebni za ugodniji boravak. Uz to, ovih dana očekujemo da Požeško-slavonska županija raspiše natječaj za energetsku obnovu naše pleterničke osnovne škole kojoj je Županija nositelj projekta i ovih dana očekuje se pokretanje te aktivnosti čime će se poboljšati standard osnovnoškolskog obrazovanja. Naravno, i naš projekt srednje škole ide dalje i uskoro bi trebali krenuti radovi postavljanja stolarije, a vjerujem da ćemo kroz ovu i sljedeću godinu oko tri milijuna kuna uložiti u izgradnju naše srednje škole – zaključila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=262205]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: