Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Prije dvije godine asfaltirana je cesta od Trenkova do Bankovaca - otada se čeka da grad Požega spoji asfaltom 400 metara!

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Prije dvije godine asfaltirana je cesta od Trenkova do Bankovaca - otada se čeka da grad Požega spoji asfaltom 400 metara! Požega.eu | Prije dvije godine asfaltirana je cesta od Trenkova do Bankovaca - otada se čeka da grad Požega spoji asfaltom 400 metara!

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije prije pune dvije godine je modernizirala lokalnu prometnicu između naselja Trenkovo i Bankovci. Radovi su obuhvatili sanaciju makadamskog kolnika u vrijednosti 1,3 milijuna kuna.

-Izgradnja ove ceste u dužini od 1.600 metara dovršena je sve do administrativnog dijela s gradom Požegom, a širina asfalta je 5 metara uz uređene bankine – rekao je ondašnji ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozak. Ta povezanost više naselja zasigurno je dobrodošla.

-Dugi niz godina građani su tražili da se asfaltira spoj između Trenkova i Požege, a nakon prošlogodišnjeg zahtjeva prijedlog je usvojen gdje je Općina Velika sudjelovala sa 20 posto sredstava  – istakao je tadašnji načelnik te općine Ivica Potočanac. No, to nije sve.

-Šteta da je 400 metara navedene ceste ostalo bez asfaltnog kolnika – požalili su nam u rujnu 2020. godine mještani Bankovaca. Tvrde da je u pitanju mali dio ka spoju sa županijskom cestom Požega-Krivaj-Biškupci. Iz požeške gradske uprave tada su najavili rješenje tog problema.

-Grad Požega nije svojim proračunom planirao modernizaciju opisane dionice prometnice stoga nije u mogućnosti trenutno započeti tražene radove. Zahtjev da se preostalih 400 m prometnice modernizira potpuno je opravdan, te će se radovima od strane Grada Požege pristupiti čim se izvrši projektna i financijska priprema, odnosno nakon što se dovrše prethodno preuzete financijske obveze- odgovorili su nam tada.

Kako onda, tako i danas. Bankovčani su nezadovoljni, a od radova ni koraka. Teško je vjerovati da se najavljene pripreme nisu za dvije godine mogle obaviti, te osigurati sredstva za modernizaciju tako male dionice. Ako je onda 1600 metara stajalo 1,3 milijuna, preostala dionica bi stajala oko 300 tisuća kuna, a ispada da se taj novac nije našao ili ga nitko nije ni tražio!Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.