Prijateljstvo vatrogasaca iz sedam mjesta traje dva desetljeća

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika na čelu s predsjednikom Antom Adžićem bilo je domaćin sastanka Koordinacije prijateljskih vatrogasnih društava iz Vodica, Bakra, Lobora, Kutjeva, Novog  Vinodolskog, Slatine i Velike koja je formirana prije 20 godina, a tijekom ove godine joj predsjedava velički čelnik Adžić.

-Razmatrali smo aktivnosti u proteklom razdoblju, te problematiku rada, a županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin prezentirao je organizaciju vatrogastva u našoj županiji, pri čemu smo zaključili da trebamo jačati suradnju u svim sredinama sa udrugama – kazao je Adžić. Skupu su se obratili potpisnici povelje o prijateljstvu među kojima su bili Stjepan Pavliček iz Kutjeva, Pero Mataić i Franjo Bujan iz Velike itd.

-Vaša suradnja dobro napreduje, a slijedi naša podrška za daljnji rad – kazao je u pozdravnoj riječi načelnik općine velika Vlado Boban.

Vatrogasni zapovjednik pakračko-lipičkog kraja Tomislav Stokić i Zlatko Zerdin iz te VZ upoznali su sudionike sa suradnjom ostvarenom sa Vladom Tirola, a dogovorena je u listopadu u Velikoj proslava 20 godina ove Koordinacije kada će se upriličiti natjecanja vatrogasaca, te dodijeliti plakete njenim osnivačima i potpisnicima. Čelnik vodičkog DVD Ante Sladoljev izvijestio ih je o humanitarnoj akciji Srce Kornatsko.

DVD Vodice, MNK Heroji 2007., VZ Šibensko-kninske županije, udruga Krijesnica, HNK Hajduk Split najavili su početak projekta Srce Kornatsko s ciljem obilježavanja 10 godišnjice Kornatske tragedije na dostojanstven način i pri tome prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama na čelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt. Kornatska tragedija obilježit će se istovremenim puštanjem lampiona 27. kolovoza 2017. u čitavoj Hrvatskoj na predviđenim mjestima po županijama. Građani, vatrogasna društva i druge organizacije civilnog društva, sportski klubovi, navijačke skupine, ustanove i pravne osobe u projekt se mogu uključiti putem donacija ili na bilo koji drugi način koji može podržati provedbu ovog projekta. Donacije se mogu uplatiti na žiro račun HR23 2330 0031 5817 4899 5 otvoren u Splitskoj banci s naznakom županije iz koje se uplaćuju (kao bi se mogli preuzeti lampioni u istoj).

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek