Prihvaćen projektni prijedlog programa ZAŽELI – OSTVARI: Projektom će biti obuhvaćeno 88 korisnika, potrebe su još veće

Autor: D.K.

PLETERNICA – Program ZAŽELI –  za Grad Pleternicu dobio je i dodatak nazivu – OSTVARI. Naime, među prvim prijaviteljima na natječaj za korištenje sredstava nacionalnog programa namijenjenog starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti, bio je Grad Pleternica na čiju adresu je stigao i odgovor Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o procjeni kvalitete projektnog prijedloga. Od mogućih 110 bodova, on je ostvario 106 i time praktično ulazi u svoju treću fazu – donošenje odluke o financiranju od preko tri milijuna kuna.

Kako nam je rekla gradonačelnica Antonija Jozić, provedbom programa bit će obuhvaćeno najmanje 88 korisnika ovog oblika pomoći starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom, a zaposlit će se najmanje 22 žene, koje će tijekom 24 mjeseca pomagati u domaćinstvima. – Očekujem da će potreba biti i  veća i da ćemo imati daleko veći broj korisnika od zacrtanog broja. To je sve vrijedno oko 3.068.000 kuna. Prijavili smo se među prvima i očekujem da ćemo uskoro potpisati i ugovor o provedbi, te da ćemo još u ovoj godini započeti program –  ocjenjuje gradonačelnica Jozić. Cijeli program traje 30 mjeseci, jer obuhvaća i edukaciju prije početka rada gerontodomaćica. Kako na području Grada Pleternice ima velik broj sela sa staračkim domaćinstvima, ovaj program ih već sada itekako veseli. Prije nekoliko godina ukinut je sličan program, kojim je bilo obuhvaćeno 225 korisnika kojima je pomagalo 16 –ero zaposlenih.

-Ovih dana završavamo s pripremom novog Socijalnog programa, koji bi trebao biti usvojen na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Napominjem da je u ovoj godini kroz stavku programa socijalne pomoći osigurano milijun kuna, a odnosi se na naknade obiteljima, potpore novorođenoj djeci, sufinanciranje udžbenika, prijevoza učenika, stipendije. pomoći hrvatskim braniteljima i sl. – dodaje Jozić.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek