Prigodan program u pleterničkom Dnevnom boravku “Zlatno doba” povodom Međunarodnog dana starijih osoba /FOTO/

Autor: DK

PLETERNICA – Današnje druženje starijih osoba u pleterničkom Dnevnom boravku “Zlatno doba” imalo je svoju posebnost jer su te generacije proslavile svoj dan koji se obilježava na međunarodnoj razini. U toj prigodi Pleterničankama i Pleterničanima u goste su došli njihovi prijatelji iz Požege koje je sve došla pozdraviti Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice koja je česti gost u Dnevnom boravku gdje se u svakoj prigodi i izvan toga rado susreće sa svojim sugrađanima i sugrađankama.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

-Kroz svoje aktivnosti grad Pleternica o starim osobama nastoji skrbiti kroz cijelu godinu, a danas to kao što vidite činimo na poseban način. Program Dnevnog boravka ovdje u Pleternici jednim dijelom financira nadležno ministarstvo s iznosom 64 tisuće kuna koja sredstva nisu dovoljna za potrebe starijih osoba. Grad Pleternica financira brojne aktivnosti iz svog proračuna. Tu su i naši volonteri koji sudjeluju u ovom aktivnostima. Ovaj program Dnevnog boravka je ostatak onog prijašnjeg programa Pomoć u kući i dnevni boravak koji se sada razdvojio na dva programa, jedan je ovaj program Dnevnog boravka, a drugi je Pomoć u kući koji se provodi za 30-ak korisnika preko Poduzetničkog centra. Grad Pleternica se nada da će proći na natječaju Ministarstva rada s projektom “Zaželi” kako bi se zaposlio ponovo veći broj žena koje će skrbiti o starijima i nemoćnima kao geronto domaćice – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić koja je uputila srdačne pozdrave svim onima koje su došle na obilježavanje Dana starijih osoba.

Barbara Rudež, voditeljica pleterničkog Dnevnog boravka “Zlatno doba”

-Projekt Dnevni boravak za Zlatno doba financira Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Sastoji se od pet aktivnosti, rekreativno zdravstveni plus u sklopu kojeg su sportske aktivnosti, tjelovježba i mjerenje šećera, zatim edukativno-kreativno vrijeme gdje imamo edukativne radionice i tečaj informatike, pa ‘čašica kulture’ a to su razne izložbe, gledanje filmova i slično, potom ‘čašica razgovora’ što su svakodnevne aktivnosti ovdje u našim prostorijama gdje se zabavljamo uz šah i društvene igre i na kraju, tu je i promocija projekta na sajmovima i slično – naglasila je Barbara Rudež voditeljica programa odnosno Dnevnog boravka.

Zbor umirovljenika je učinio svoje za dobro raspoloženje svih njih kojima su svoj doprinos dali mladi polaznici pleterničkog Odjela Glazbene škole Požega.

Više iz kategorije