Priča o izgradnji Gospodarske zone Jakšić pretvara se u stvarnost: “Javljaju se potencijalni investitori interesirajući se za uvjete i pogodnosti”

Autor: D.K.

Radni strojevi i ovih dana svima vidljivi radovi na prostoru gdje će biti Gospodarska zona u Jakšiću potvrda su da se radi na poboljšanju životnog standarda u toj općini te da se osiguravaju minimalni uvjeti za sve potencijalne ulagače i buduće korisnike tog prostora.

-Danas se vrši i završava planirano i projektom predviđeno asfaltiranje u Gospodarskoj zoni prije kojeg je postavljena vodna i kanalizacijska mreža te uređene i postavljene bankine. Po dovršetku asfaltiranja postavit će se plinska i rasvjetna mreža koja je također projektom predviđena – kratko nam je u telefonskom razgovoru rekao načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Kako teku radovi na asfaltiranju i koji je plan i dinamika daljnjih radova u Gospodarskoj zoni u to se došao uvjeriti zamjenik općinskog načelnika Jakšića Mile Barišić koji je o svemu tome porazgovarao s predstavnikom izvođača radova Niskogradnje Jurčak. Zamjenik načelnika Barišić zadovoljan je sa svim dosadašnjim odrađenim radovima navodeći kako predstoji ulaganje svih napora da se privuku investitori i ulagači u Gospodarsku zonu.

-Do sada je načelnik Kovačević puno toga učinio, obavio niz razgovora s potencijalnim investitorima od kojih su već neki, koliko mi je poznato iskazali interes i prepoznali što se sve nudi u Gospodarskoj zoni. Svi mi koji imamo dobru namjeru za razvoj naše općine trebamo učiniti sve kako bi dali svoj doprinos da učinimo ovaj kraj ljepšim i prosperitetnijim što načelnik Kovačević čini dugi niz godina, što se uostalom i vidi iz brojnih investicija koje su odrađene, odrađuju se i koje su u planu da se odrade na području naše općine – rekao je Mile Barišić, zamjenik načelnika općine Jakšić.

Puno je toga učinio aktualni načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević kako bi pripremio mogućnost izgradnje Gospodarske zone. Priča je počela prije nekoliko godina kada je općina Jakšić zatražila od države zemljište za zonu koje je dobila 2010. godine. Radi se o površini 14,2 hektara i vrijednosti 4,3 milijuna kuna. Po dobivanju tog zemljišta počelo se sa svim radnjama kako bi se ono stavilo u punu funkciju što i nije bilo tako jednostavno zbog brojnih administrativnih i drugih barijera.

Unatoč ne baš sjajnoj gospodarskoj situaciji javljaju se zainteresirani budući korisnici Zone tražeći informacije i uvjete pod koji mogu biti aktivni poslovni subjekti na tom prostoru. Jedna tvrtka je pokrenula i izradila idejni projekt te zakup struje u iznosu od 960 tisuća kuna. Prvi poslovni subjekt bi trebao biti pogon za preradu voća i povrća, koji će otkupljivati višnju, šljivu, jagode i ostalo voće koje bi se prerađivalo u marmelade. Radila bi se i prerada povrća, što svakako ovom našem poljoprivrednom i voćarskom kraju treba.

Kako odmah uz zonu prolazi i brza cesta Pleternica – Požega te dalje izlaz na autoput, koje će se graditi u narednom razdoblju, upravo kod Gospodarske zone je petlja za brzu cestu, a uz samu zonu prolazi i željeznička pruga nosivosti 40 tona po vagonu, postoji i željeznička postaja za utovar tereta, pozicija zone je idealna, pa se očekuje brzo popunjavanje investitorima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88