Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Priča duga više od desetljeća: Hoćemo li i uoči predstojećih izbora opet slušati o tunelu kroz Babju goru?!

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Print Screen YouTube

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Priča duga više od desetljeća: Hoćemo li i uoči predstojećih izbora opet slušati o tunelu kroz Babju goru?! Požega.eu | Priča duga više od desetljeća: Hoćemo li i uoči predstojećih izbora opet slušati o tunelu kroz Babju goru?!

Buduća brza cesta i tunel

Nadajmo se barem kamenu temeljcu.

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Print Screen YouTube

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

O brzoj cesti, tunelu kroz Babju goru i izlazu na autocestu kod Godinjaka između Nove Gradiške i Lužana lokalni političari pričaju već punih 13 godina. Još 2010. godine javnosti je prezentirano kako upravo kreće izrada projektne dokumentacije, a do kraja 2011. godine trebala je biti ishodovana i potvrda na glavni projekt, odnosno građevinska dozvola.

-Koridor ceste ići će od Alaginaca do Brestovca, a onda kroz 1,1 kilometara dug tunel kroz Babju goru uz 2,5 posto uspona. Cesta će na autoput izlaziti kod Godinjaka  na 11. kilometru između Nove Gradiške i Lužana. S njom će se za 10 do 13 minuta, odnosno za skoro četiri puta brže nego do sada stizati do autoputa - tako je ukratko najavljivan povijesni i najznačajniji infrastrukturni projekt ne samo za Požegu nego i cijelu Požeško-slavonsku županiju.

Vrijednost projekta tada se procjenjivala na oko 500 milijuna kuna, a posljednje su informacije da će to ipak biti 950 milijuna kuna. To dakako ne čudi s obzirom na dugi vremenski odmak.  

Novi su lokalni izbori blizu i za očekivati je da će se već ulaskom u 2024. zahuktati predizborna kampanja te u sklopu nje brojna obećanja, uglavnom ona koja građani i sami najviše žele čuti.

Na popisu obećanja i kapitalnih projekata, ne sumnjamo, naći će se zasigurno i tunel o kojem neki već pričaju s podsmjehom, a neki se ipak nadaju da će jednoga dana njihova djeca (ako ne već i oni sami zbog proteka godina i godina) do autoputa doći za 15-ak minuta vožnje.

Kojim će lokalnim političarima tunel biti glavni adut u rukavu nije teško pretpostaviti, no itekako je teško pretpostaviti kako će 13 godina poslije zvučati priča o samo 16 kilometara brze ceste i 1,1 kilometar tunela koji će, kako političari vole reći, Požega konačno prestati biti slijepo crijevo na auto karti Hrvatske.

Nadajmo se barem kamenu temeljcu.
 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: