Prezentirani rezultati projekta Udruge osoba s invaliditetom /FOTO/

Autor: pozega.hr

„Zaželi posao – Čini dobro“ naziv je projekta kojega je posljednjih 18 mjeseci provodila Udruga osoba s invaliditetom grada Požega i Požeško-slavonske županije. Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Požega. Završna konferencija održana je danas u prostoru krčme Zlatni lug, a uz predstavnike partnera prisustvovali su joj zamjenik županice Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a njegova ukupna vrijednost je 928 tisuća kuna. Projektom je omogućeno pripadnicima ranjivih skupina pristup tržištu rada i zapošljavanje. Zapošljavanjem 10 žena ostvarila se podrška za maksimalno 70 krajnjih korisnika koji se također nalaze u nepovoljnom položaju glede životnog standarda, socijalne isključenosti te opasnosti od institucionalizacije.

Voditeljica i koordinatorica projekta bila je Jelosavka Jakovljević, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom, koja je prezentirala rezultate projekta, dok su se u ime partnera obratili Martina Keller, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata HZZ Požega i Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega. U ime Grada Požege i gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića govorio je njegov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević.

– U ime Grada Požege obećajem vam i dalje punu podršku u svim vašim projektima jer osobe s invaliditetom su pokazale kako se s malo može postići puno i na to me vam čestitam. Posebno mi je drago što vam je Grad uredio uredio prostor u centru grada u kojemu sada možete neometano provoditi svoje aktivnosti. – poručio je zamjenik Miličević.

Za posao su se mogle prijaviti nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici. Zaposleno je ukupno deset žena s područja Grada Požege, Kutjeva, Pleternice, Općine Velika, Kaptola, Jakšića te Brestovca. Njihov je posao bio dostava namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, održavanje čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima te druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Svrha ovoga projekta je omogućiti pripadnicama ranjivih skupina pristup tržištu rada i zapošljavanje te dodatno osposobljavanje kako bi zaposlene žene bile još konkurentnije na tržištu rada.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88