Prevencija i alternativa: Kako policiju prihvatiti kao prijatelja pomagača i partnera u zajedničkom rješavanju problema!?

Autor: PU požeško-slavonska

PU požeško-slavonska je početkom veljače u suradnji s Obiteljskim centrom organizirala edukativno predavanje za učenike šestih razreda u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Požegi.

Prilikom edukativnog predavanja učenici su upoznati s radom policije te im je objašnjeno  kako policiju prihvatiti  kao prijatelja pomagača i partnera u zajedničkom rješavanju problema.

U okviru ovog posjeta učenici su kroz interaktivni pristup upoznati o zaštitnoj ulozi policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć.  Educiralo ih se o samo zaštitnom ponašanju u slučaju pronalaska predmeta vezanih uz drogu, vršnjačkom nasilju, vandalizmu i drugim rizičnim i društveno neprihvatljivim ponašanjima, kao i s posljedicama takvog neprihvatljivog ponašanja, te kako postupa policija u takvim slučajevima. 

Također su upoznati  o zaštitnoj ulozi pojedinih zakonskih odredbi koji reguliraju zaštitu djece i maloljetnika, zabrani prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnicima i djeci te štetnosti od ovisnosti od droge, alkohola i cigareta.

Na kraju edukativnog predavanja budući da imaju pravo na izbor i alternativu svi su učenici glasno uzviknuli „NE“ ovisnostima, te uzviknuli da će tijekom svoga životnog puta ići onim „DOBRIM“ putem.

Na samom kraju svim učenicima je uručen promidžbeno edukativni letak pod nazivom „PREVENCIJA I ALTERNATIVA“ te su upoznati s metodom identifikacije (otiskom papilarnih linija) otiskom prsta. Letak im je ostavljen za uspomenu na predavanje, dok se na letku nalaze korisne informacije i kontakt broj policije.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88