„Presoflex gradnja“ gradi Sabirni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / VELIKA GORICA – Nakon izgradnje niz objekata visokogradnje, vodogradnje i niskogradnje u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji, te na drugim područjima tvrtka „Presoflex gradnja“ iz Požege dobila je na javnom natzjkerčaju izuizetno veliki posao na zagrebačkom području.

Hrvatska pošta ulaže 345 milijuna kuna u novi sortirni centar u Velikoj Gorici, a čitav projekt je vrijedan 345 milijuna kuna, a izvođači radova su zajednica ponuđača okupljena oko „Presoflex gradnje“ iz Požege i GH Holding iz Slovenije.

Stručni nadzor gradnje će obavljati IGH, a projektant kompleksa je APZ inženjering. Sama vrijednost ugovorenih radova 1. faze novog sortirnog centra iznosi 155 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti završeni za 18 mjeseci.  U prvoj fazi će se izgraditi više od 30 tisuća četvornih metara poslovnog prostora u kojem će se nalaziti sortirnica, skladište, kotlovnica i podatkovni centar. Nakon završetka i druge faze gradnje sortni centar će imati površinu od ukupno 38,2 tisuće kvadratnih metara.  

Kako ističu iz same Hrvatske pošte,značenje projekta je u tome što će se uspostavom i gradnjom novog sortirnog centra kao logističkog poštanskog središta poboljšati kakvoća i brzina ispunjavanja uvjeta za sve procese vezane uz poštansko tržište.

Najveća prednost će biti brža i kvalitetnija razrada te otprema pošiljaka na dostavu. Radi se o kapitalnoj investiciji Hrvatske pošte, ali i vrijednom logističkom kapacitetu koji bi trebao dodatno razviti ovaj sektor poslovanja u našoj zemlji. Kompleks se nalazi u blizini zračne luke „Franjo Tužman“, ali i nedaleko o prilaza autocesti Zagreb – Sisak te  brze gradske prometnice Zagreb – Velika Gorica.

Kriterij odabira bila je najniža cijena valjanih ponuda.“Presoflex gradnja“ i slovenski GH Holding licitirali su prvu fazu radova s najnižom cijenom od 154,46 milijuna kuna. Tu će se sagraditi i ukupna komunalna infrastruktura, interne prometnice, te 540 parkirnih mjesta za osobna i tehnološka vozila. Kako bi se kompleks uklopio u okolinu, hortikulturno će se urediti 16 tisuća kvadratnih metara zelenih površina.

U novom logističkom centru planira se centralizirati razrada pošiljaka, prijevoz i međunarodni poslovi, čime bi se napravio velik korak prema krajnjem cilju, a to je zauzimanje pozicije regionalnog lidera u poslovima kompletne logistike – vizija je Hrvatske pošte.

/Foto: Ilustracija/

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek