Prepoznati po aktivnostima uz pomlađeno rukovodstvo

Autor: Požega Portal

blankPOŽEGA – Analiza dvogodišnjeg rada, te donošenje planova za slijedeće razdoblje bile su središnje teme skupštine Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije kojoj su kao gosti nazočili potpredsjednica MUH Marija Sužnjević, zaduždena za slavonsko-baranjsku regiju, te zamjenik  požeškog župana Fedinand Troha, gradonačelnik Pakraca Davor Huška, zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić i načelnik općine velika Vlado Boban. Nakon što je predsjednik požeške županijske podružnice Matice umirovljenika  Zvonko Čorak  otvorio skupštinu oni su pozdravili njen rad, istakli dobru suradnju s umirovljenicima i najavili daljnju potporu radu podružnica u svojim sredinama.

-Problema u radu uvijek je bilo, sredstva nikad nisu dovoljna, moramo se svi angažirati da to prebrodimo- kazao je tom prilikom Čorak. Izvješće o radu unazad dvije godine podnio je tajnik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije Stjepan Marković.

-Matica umirovljenika ove županije osnovana je krajem listopada 2012. godine, od tada su pokrenute brojne aktivnosti za članstvo kao što sdu kulturno-zabavne priredbe, sportski susreti, izleti i slično – kazao je podnoseći izvješće o radu Marković.

Tijekom ljetnih mjeseci pod povoljnim uvjetima umirovljenici ove županije mogli su ljetovati u odmaralištima na Prviću, Baškoj na Krku  i Viru, te poći na izlete u toplice Daruvar i Bizovac.

Unazad dvije godine održani su županijski susreti glazbenih skupina i pjevačkih zborova  umirovljenika koji su okupili po desetak grupa sa više stotina sudionika, a pokazuje se napredak kroz širenje takvih aktivnosti kao što je napr. osnivanje pjevačke skupine u MU Čaglin. Nakon te smotre već dvije godine mješoviti pjevački zbor MU Jakšić nastupa na takvoj priredbi za cijelu države predstavljajući svoju županiju.

-Matica umirovljenika teško dolazi do sredstava za svoje aktivnosti jer je članarina nedostatna, a zbog gospodarske situacije teško je doći do donacija iako općine, gradovi i županija daju potporu maticama na svojoj razini- kazao je u nastavku Marković i dodao da u ovoj godini  procijenjeni troškovi i odobrena sredstva nisu mogli podmiriti sve obaveze pa su započele pripreme da umirovljenici samofinanciraju pojedine aktivnosti.

Na temelju objavljenih natječaja Požeško-slavonske županije Matica umirovljenika kandidirala je svoje programe u oblasti kulture i humanitarno-socijalnog rada, pa se očekuje potpora u idućoj i 2016. godini.

Donijetim planom aktivnosti Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije predviđen je nastavak ovih aktivnosti kao što su sportski susreti na razini više podružnica u općinama i gradovima, te završni na razini županije, kao i organiziranje susreta pjevačkih i glazbenih skupina, različitih druženja, zabavnih priredbi i izleta.

Kroz projekt Rekreacijom do zdravlja planiraju se pokrenuti sportske lige u pikadu za žene,te kuglanju i streljaštvu za muške, zatim kroz program putovima Lijepe naše upriličiti izleti dva puta godišnje, a nastavit će se organizirano ljetovanje, odlasci u toplice itd.

Prihvaćena su sva izvješća, te prijedlozi planova, a gradska vijećnica u Požegi Mirjana Novaković upozorila je u raspravi na alarmantno stanje zbog niskih mirovina i položaja umirovljenika ovog kraja.

Zamjenik predsjednika MU ove županije Ivan Katalinić zatražio je da lokalna samouprava  više pomogne u financiranju, kao i Vjekoslav Poletto(Brestovac), a Zvonko Fridrih(Čaglin) na probleme tog kraja zbog udaljenosti, putovanja i sličnog.

-Drago mi je da je ova Matica prepoznata u svojoj sredini po brojnim aktivnostima, a i pomlađeno je rukovodstvo- kazala je obraćajući se sudionicima skupštine Marija Sužnjević, potpredsjednica Matice umirovljenika Hrvatske i dodala da je matica jedinstvena unatoč brojnim podjelama umirovljenika po strankama.

blank blank blank blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića