Premještaji svećenika u Požeškoj biskupiji: Katedralna župa sv. Terezije Avilske dobiva novog župnika….

Autor: D.K.

U prvim danima mjeseca srpnja požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević povjerava nove službe. Neke svećenike premješta iz jedne župe u drugu ili im dekretom povjerava neke druge službe u institucijama i ustanovama Požeške biskupije.

Katedralna župa sv. Terezije Avilske dobiva novog župnika, vlč. Marija Večerića, dosadašnjeg pastoralnog suradnika u Župi sv. Terezije Avilske u Suhopolju i ravnatelja Katoličke osnovne škole u Virovitici. Vlč. Mario Večerić imenovan je i za ravnatelja Caritasa Požeške biskupije.

Dosadašnjem katedralnom župniku vlč. Mladenu Štivinu, koji je na toj službi bio od kolovoza 2018. godine dekretom je povjerena nova služba župnika u župni Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju. Vlč. Mladen Štivin razriješen je službe dekana Požeškog dekanata.

Vlč. Ivan Popić, kancelar Požeške biskupije i ravnatelj Caritasa Požeške biskupije i povjerenik za pastoral braka i obitelji razriješen je tih službi i imenovan upraviteljem Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru.

Novi kancelar Požeške biskupije biti će vlč. Robert Kupčak koji je do sada bio predstojnik Katehetskog ureda Požeške biskupije.

Vlč. Tomislav Dokoza, razriješen službe župnog vikara u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici te imenovan upraviteljem Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici i vjeroučiteljem u Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici.

Mladomisnik vlč. Marko Gerendaj, imenovan župnim vikarom u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici.

Vlč. Oliver Kranjčić, razriješen službe upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Sopju i imenovan djelatnikom Knjižnice Požeške biskupije.

msgr. Josip Krpeljević, imenovan župnikom in solidum u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi.

Vlč. Marijan Pavelić, razriješen službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Marka Evanđelista u Našičkom Markovcu i Župi Gospe Fatimske u Velimirovcu te službe vjeroučitelja u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi i imenovan predstojnikom Katehetskog ureda Požeške biskupije, rektorom crkve sv. Lovre u Požegi te duhovnikom u Kolegiju Požeške biskupije.

Vlč. Augustin TAŠIĆ, razriješen službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Augustina Biskupa u Velikoj i imenovan upraviteljem Župe sv. Katarine u Gaju te upraviteljem Župe Presvetog Srca Isusova u Antunovcu.

Vlč. Stjepan ŠKVORC, razriješen službe župnika Župe sv. Katarine u Gaju te službe župnika Župe Presvetog Srca Isusova u Antunovcu i imenovan župnikom Župe sv. Marije Magdalene u Sopju.

Vlč. Ivica Bošnjak, razriješen službe duhovnika Kolegija Požeške biskupije u Požegi.

Vlč. Boris Divković, razriješen službe upravitelja Župe sv. Petra u Starom Gradcu i imenovan upraviteljem Župe sv. Ilije Proroka u Gradini.

Vlč. Dragan Hrgić, razriješen službe privremenog upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Sopju.

Dragan HRGIĆ, razriješen službe privremenog upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Sopju.

Vlč. Ljubiša Krmar, razriješen službe vjeroučitelja u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici.

Vlč. Nikola Legac, razriješen službe upravitelja Župe Presvetog Trojstva u Turnašici i dušobrižnika u Općoj županijskoj bolnici u Virovitici te imenovan župnikom in solidum u Župi sv. Josipa u Slatini.

Ivan Pofuk, razriješen službe župnika Župe sv. Ilije Proroka u Gradini i imenovan župnikom Župe sv. Petra Apostola u Starom Gradcu.

Vlč. Robert Medved, mladomisnik, imenovan župnim vikarom u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj.

Vlč. Zdravko Radoš, razriješen službe župnika Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru i imenovan župnikom Župe Presvetog Trojstva u Turnašici te dušobrižnikom u Općoj županijskoj bolnici u Virovitici.

Vlč. Ivan Rončević, razriješen službe župnog vikara u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj i imenovan upraviteljem Župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi te pastoralnim suradnikom u Župi Uznesenja BDM u Pakracu.

Josip fra Šoštarić, razriješen službe župnika Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju.

Mislav fra Lukačević, mladomisnik, imenovan župnim vikarom u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Bernard fra Barbarić, razriješen službe privremenog upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici.

Prof. Ana Matković, imenovana povjerenicom za pastoral braka i obitelji u Požeškoj biskupiji.

Pojašnjenje: Župnik in solidum, što znači taj naziv?

Kan. 517 – § 1. Gdje to traže okolnosti, može se pastoralna briga za župu ili istodobno za više župa zajedno solidarno (in solidum) povjeriti većem broju svećenika zajednički i pojedinačno, ali tako da se obdržava kao zakon da jedan od njih bude voditelj pastoralnog djelovanja, koji neka naime upravlja zajedničkom djelatnošću i za nju odgovara pred biskupom.
§ 2. Ako zbog toga što nema dovoljno svećenika dijecezanski biskup smatra da sudjelovanje u pastoralnom djelovanju župe treba da se povjeri đakonu ili drugoj osobi koja nema svećeničkog biljega ili zajednici osoba, neka postavi svećenika koji će s vlašću i ovlastima župnika voditi pastoralni rad
.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot