Premještaji svećenika u Požeškoj biskupiji: Katedralna župa sv. Terezije Avilske dobiva novog župnika….

Autor: D.K.

U prvim danima mjeseca srpnja požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević povjerava nove službe. Neke svećenike premješta iz jedne župe u drugu ili im dekretom povjerava neke druge službe u institucijama i ustanovama Požeške biskupije.

Katedralna župa sv. Terezije Avilske dobiva novog župnika, vlč. Marija Večerića, dosadašnjeg pastoralnog suradnika u Župi sv. Terezije Avilske u Suhopolju i ravnatelja Katoličke osnovne škole u Virovitici. Vlč. Mario Večerić imenovan je i za ravnatelja Caritasa Požeške biskupije.

Dosadašnjem katedralnom župniku vlč. Mladenu Štivinu, koji je na toj službi bio od kolovoza 2018. godine dekretom je povjerena nova služba župnika u župni Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju. Vlč. Mladen Štivin razriješen je službe dekana Požeškog dekanata.

Vlč. Ivan Popić, kancelar Požeške biskupije i ravnatelj Caritasa Požeške biskupije i povjerenik za pastoral braka i obitelji razriješen je tih službi i imenovan upraviteljem Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru.

Novi kancelar Požeške biskupije biti će vlč. Robert Kupčak koji je do sada bio predstojnik Katehetskog ureda Požeške biskupije.

Vlč. Tomislav Dokoza, razriješen službe župnog vikara u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici te imenovan upraviteljem Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici i vjeroučiteljem u Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici.

Mladomisnik vlč. Marko Gerendaj, imenovan župnim vikarom u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici.

Vlč. Oliver Kranjčić, razriješen službe upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Sopju i imenovan djelatnikom Knjižnice Požeške biskupije.

msgr. Josip Krpeljević, imenovan župnikom in solidum u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi.

Vlč. Marijan Pavelić, razriješen službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Marka Evanđelista u Našičkom Markovcu i Župi Gospe Fatimske u Velimirovcu te službe vjeroučitelja u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi i imenovan predstojnikom Katehetskog ureda Požeške biskupije, rektorom crkve sv. Lovre u Požegi te duhovnikom u Kolegiju Požeške biskupije.

Vlč. Augustin TAŠIĆ, razriješen službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Augustina Biskupa u Velikoj i imenovan upraviteljem Župe sv. Katarine u Gaju te upraviteljem Župe Presvetog Srca Isusova u Antunovcu.

Vlč. Stjepan ŠKVORC, razriješen službe župnika Župe sv. Katarine u Gaju te službe župnika Župe Presvetog Srca Isusova u Antunovcu i imenovan župnikom Župe sv. Marije Magdalene u Sopju.

Vlč. Ivica Bošnjak, razriješen službe duhovnika Kolegija Požeške biskupije u Požegi.

Vlč. Boris Divković, razriješen službe upravitelja Župe sv. Petra u Starom Gradcu i imenovan upraviteljem Župe sv. Ilije Proroka u Gradini.

Vlč. Dragan Hrgić, razriješen službe privremenog upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Sopju.

Dragan HRGIĆ, razriješen službe privremenog upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Sopju.

Vlč. Ljubiša Krmar, razriješen službe vjeroučitelja u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici.

Vlč. Nikola Legac, razriješen službe upravitelja Župe Presvetog Trojstva u Turnašici i dušobrižnika u Općoj županijskoj bolnici u Virovitici te imenovan župnikom in solidum u Župi sv. Josipa u Slatini.

Ivan Pofuk, razriješen službe župnika Župe sv. Ilije Proroka u Gradini i imenovan župnikom Župe sv. Petra Apostola u Starom Gradcu.

Vlč. Robert Medved, mladomisnik, imenovan župnim vikarom u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj.

Vlč. Zdravko Radoš, razriješen službe župnika Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru i imenovan župnikom Župe Presvetog Trojstva u Turnašici te dušobrižnikom u Općoj županijskoj bolnici u Virovitici.

Vlč. Ivan Rončević, razriješen službe župnog vikara u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj i imenovan upraviteljem Župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi te pastoralnim suradnikom u Župi Uznesenja BDM u Pakracu.

Josip fra Šoštarić, razriješen službe župnika Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju.

Mislav fra Lukačević, mladomisnik, imenovan župnim vikarom u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Bernard fra Barbarić, razriješen službe privremenog upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici.

Prof. Ana Matković, imenovana povjerenicom za pastoral braka i obitelji u Požeškoj biskupiji.

Pojašnjenje: Župnik in solidum, što znači taj naziv?

Kan. 517 – § 1. Gdje to traže okolnosti, može se pastoralna briga za župu ili istodobno za više župa zajedno solidarno (in solidum) povjeriti većem broju svećenika zajednički i pojedinačno, ali tako da se obdržava kao zakon da jedan od njih bude voditelj pastoralnog djelovanja, koji neka naime upravlja zajedničkom djelatnošću i za nju odgovara pred biskupom.
§ 2. Ako zbog toga što nema dovoljno svećenika dijecezanski biskup smatra da sudjelovanje u pastoralnom djelovanju župe treba da se povjeri đakonu ili drugoj osobi koja nema svećeničkog biljega ili zajednici osoba, neka postavi svećenika koji će s vlašću i ovlastima župnika voditi pastoralni rad
.

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek