Preminuo Stjepan Bakarić, umirovljeni svećenik Požeške biskupije: Bio je dugogodišnji župnik u novogradiškom kraju, župama Mačkovac i Vrbova

Autor: Leon Tomić

U večernjim satima, 21. siječnja 2022. u požeškoj Općoj županijskoj bolnici, preminuo je u sedamdeset i trećoj godini života i četrdeset i sedmoj godini svećeništva prečasni gospodin Stjepan Bakarić, začasni kanonik Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi, umirovljeni svećenik Požeške biskupije. Za preminulog svećenika slavit će se misa zadušnica u utorak, 25. siječnja 2022. u  14.00 sati u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije u Novoj Kapeli, a nakon toga slijedit će ukop na novokapelačkom mjesnom groblju. Gospodin mu darovao vječni mir.

Izvor: pozeska-biskupija.hr

Podsjetimo, prečasni Stjepan Bakarić bio je dugogodišnji župnik u Mačkovcu pokraj Nove Gradiške. Ratni vihor na tom području doveo ga je na službu u Požegu gdje je pomagao u današnjoj Katedralnoj župi Sv. Terezije Avilske uz koju je službu bio i rektor Požeške kolegije. Bio je među svećenicima koji su obnašali odgovorne službe pri uspostavi Požeške biskupije. Nakon toga mu je povjerena župa u Vrbovi gdje je bio sve do umiroljenja i dolaska u Svećenički dom u Požegi.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek