Preminuo fra Zlatko Papac

Autor: D.K.

Sinoć je u Varaždinu u 88 godini života preminuo fra Zlatko Papac, svećenik redovnik koji je dugi niz godina bio na službi u požeškom Franjevačkom samostanu.

Fra Zlatko je bio izuzetan propovjednik zbog kojeg su mnogi vjernici dolazili u požešku Franjevačku župnu crkvu na nedjeljnja večernja euharistijska slavlja koja je predvodio. Mnogi fra Zlatka pamte kao velikog domoljuba koji je biranim riječima opisivao svoju Hrvatsku koju je neizmjerno volio kao i napaćeni hrvatski narod, posebice onaj koji je protjeran i izgnan sa svojih ognjišta i rodne grude.

Fra Zlatko Pajpac rođen je 29. travnja 1933. godine u Dabrici, u istočnoj Hercegovini. Osnovnu školu pohađao je u Dabrici (I. razred), Okučanima (II. razred) i Šarengradu (III. i
IV. razred). Gimnaziju (I. – VIII. razred) pohađao je u Zagrebu. Teološki fakultet završio je također u Zagrebu gdje je zaređen na Svijećnicu 1964. godine.

Kao svećenik djelovao je u Vukovaru (7 i pol godina), Karlovcu (4 i pol godine), Linzu,
Austrija (22 godine), na Trsatu (3 godine) dugi niz godina u Požegi iz koje je otišao u Franjevački samostan u Varždin gdje je u dubokoj molitvi provodio umirovljeničke dane.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek