Predstavljeno drugo izdanje knjige požeške spisateljice Irene Ivetić „Recept za radost“

Autor: Jelenko Topić

Drugo izmijenjeno i dopunjeno izdanje knjige „Recept za radost“ autorice požeške spisateljice i pjesnikinje Irene Ivetić, koja je član Udruge pjesnika i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“, predstavljeno je o knjižnici Gimnazije u Požegi.

Ovu vrijednu knjigu predstavila je urednica prof. Romana Thur, a u programu predstavljanja nastupili su učenici požeške Osnovne škole Dobriše Cesarića, gdje je Irena Ivetić zaposlena kao prosvjetna djelatnica. U ovoj prigodi otvorena je izložba učeničkih likovnih radova koji su objavljeni kao ilustracija u Ireninoj knjizi.

sdr

Irena piše od djetinjstva. Piše pjesme i priče, za djecu i za odrasle. Mnoge pjesme i priče objavljene su joj u dječjim časopisima Smib, Modra lasta, Radost, Prvi izbor. Neke pjesme uvrštene su i u školske čitanke. Pjesme za odrasle objavila je u virtualnom književnom časopisu Knjigomat. Na natječajima Kronike požeško-slavonske dobila je treću nagradu za pjesmu Slagalica i drugu nagradu za priču Happy birthday. Priču Tata koji prede objavio je internetski portal Katolici.org. Priča Mama, kupi mi konja! dramatizirana je i emitirana na 1. programu Hrvatskog radija u emisiji Priča za laku noć.

Učiteljica Irena izdala je 2007. godine svoju prvu knjigu, zbirku pjesama i kratkih priča za djecu pod nazivom Recept za radostAutori ilustracija su bili učenici škole. Zbirku pjesama i kratkih lirskih proza za odrasle naslovljenu Zvuci mojih tišina objavila je 2008.g. Autorica ilustracija je Marija Englman, koja je također bila učenica naše škole. Obje knjige Irena Ivetić objavila je u vlastitoj nakladi.

Nadalje slikovnica Naša Šima nastala je kao razredni projekt i objavljena 2015. godine. Irena je napisala tekst, a slikovnicu su oslikali Šimini razredni prijatelji.

Zbirku priča za djecu Mama, kupi mi konja! objavila je zagrebačka Alfa u svojoj biblioteci Knjiga za mladež 2017.godine. Knjigu je uredio Božidar Prosenjak, ilustrirao Dario Kukić i predstavljena je na Interliberu.

[FGAL id=257114]

Komentiraj: