Predstavljeni SDP-ovi kandidati za župana njegove zamjenike te članove Skupštine Požeško-slavonske županije

Autor: PROMO

POŽEGA – Požeško-slavonski SDP predstavio je kandidate za župana i zamjenike te listu za Skupštinu Požeško-slavonske županije o kojoj je nešto više rekao njen nositelj i kandidat za župana, umirovljeni brigadir HV-a Željko Samardžija.

-Naša lista je spoj mladosti i iskustva, sastavljena od branitelja, poljoprivrednika, poduzetnika, obrtnika, djelatnika u državnim službama, zdravstvu do znanstvenika. Posebno mi je drago da imamo i veći broj žena od zahtjevane kvote što bi i u budućnosti morao ostati stalni standard – rekao je Samardžija.

Kandidati za zamjenike župana su poznata lica na političkoj sceni Požeško-slavonske županije Ljerka Švajghart iz Pakraca i Bruno Horvat iz Požege.

-Željko Samardžija, dipl ing sigurnosti i brigadir Oružanih snaga u mirovini , član SDP-a, ima stručno, ratno, radno i diplomatsko znanje, volju, iskustvo i hrabrost da odradi posao potreban za napredak naše županije.  Zapovjednik u ratu, nositelj promjena hrvatske vojske i ministarstva obrane prema NATO standardima, a od 2005. do 2009. godine prezentira Republiku Hrvatsku kao vojni izaslanik u Londonu i Dablinu.
-Ljerka Švajghart, diplomirana medicinska sestra s dvadeset godina radnog iskustava  u bolničkom sustavu. Pomoćnica ravnatelja u Županijskoj bolnici Požega, Podružnica Gradska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih branitelja. Od 2015. Koordinatorica za pružanje zdravstvene zaštite za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji u Požeško slavonskoj županiji. Udana, majka četvero dijece. Njeno postavljanje za kandidata za zamjenika župana samo je jedan od pokazatelja SDP-eove brige za Pakrac i Lipik.
-Zdravko Ronko, 20 godina vijećnik, 12 godina na dužnostima gradonačelnika, odnosno župana, od 2007.saborski zastupnik. – Uz izvanredan rad u gradu odradio je vrlo važne projekte i u Županiji. Provjereno, mislim da o njemu ne trebamo dalje – istakao je Ž.Samardžija
-Vicko Njavro, diplomirani inženjer šumarstva, umirovljenik, županijski vijećnik, kandidat za župana SDP-HSU 2013, zamjenik predsjednice Nadzornog odbora Hrvatskih šuma 2012. do 2014. i predsjednik Revizorskog odbora Hrvatskih šuma.
-Gojko Nenadović, inženjer zaštite na radu, umirovljenik. Fokus djelovanja su mu prava, zaštita i pomoć pripadnicima srpske i drugih manjina.
-Slavko Rich već 35 godina poduzetnik koji ima turističku agenciju i  prijevoz putnika. Bio je Predsjednik udrženja obrtnika Požega i Predsjednik za prijevoz putnika Obrtničke komore za Republiku Hrvatsku.
-Zdravko Kolundžić, docent na odsjeku za logopediju Sveučilišta u Zagrebu, doktor znanosti i autor pedesetak znanstvenih i stručnih radova, radi u županijskoj bolnici.
-Zoran Krejči, sudionik Domovinskog rata 1991. i sudjelovao u Bljesku i Oluji. Radi u Zavodu za hitnu medicinu Požeško slavonske županije. U Zadnja dva mandata Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca i kandidat za gradonačelnika Grada Pakraca.
-Mijo Straga, sudionik Domovinskog rata 1991., Poduzetnik od 1992. , a od 2003. vlasnik Doma za starije i nemoćne osobe Anđelak
-Mihajla Pavković,  diplomirana pravnica, radi u državnoj upravi, vijećnica u zadnjem mandatu u Gradskom vijeću Grada Pakraca. Predsjednica Foruma žena SDP-a Požeško slavonske županije i podpredsjednica Gradskog odbora SDP Pakrac.
-Antun Emić, radi kao upravitelj Braniteljske Zadruge u Čaglinu, aktivan član u DVD Ruševo, Općinski vijećnik u vijeću Čaglinu.
-Marija Šinko-Ružičić, radi kao voditeljica proizvodnje  u Floreusu, udana, majka troje djece.
-Ivica Crnković, magistar sanitarnog inženjerstva, radi kao sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravstva, ispostava Pakrac.
-Milica Zorić, umirovljenica, cijeli radni vijek u poljoprivredi i na svom OPG-u
-Tomislav Crnjac, diplomirao veterinu, magistar znanosti iz područja biotehniki znanosti, umirovljenik.
-Ivan Čurčić, viša stručna sprema ekonomist, umirovljenik koji je cijeli radni vijek radio u Poreznoj upravi. Nestranačka osoba, simpatizer SDP-a.
-Mato Grgić, dragovoljac Domovinskog rata, uspješan obrtnik, umirovljen 2011. Nositelj liste SDP-a za izbor članova gradskog vijeća Pleternice.
-Davor Alaber, građevinski inženjer, završio školu za pričuvnog časnika, poduzetnik radi u svojoj građevinskoj tvrtci,  voditelj gradilišta diljem Republike Hrvatske i dijelom u Austriji. Kandidat SDP-a za Gradonačelnika Pleternice.
-Magdalena Križanović, geodetski fakultet, udana i majka dvoje djece, predsjednica Gradskog odbora SDP.a Kutjevo.
-Dalibor Klajn, majstor tesar iz Kule, oženjen otac dvoje djece.
-Ivan Jukić, pravnik, diplomirani kriminalist, general bojnik u mirovini, višestruko odlikovan.
-Marija Mičević, ekonomist zaposlena u Armanos studiu.
-Igor Papić, elektrotehničar, radio kao automatičar u industriji stakla  u Lipiku.
Na listi za Županijsku skupštinu nalaze se još Bruno Horvat, dr.Marijan Cesarik, Marica Šutalo Maksimović, Anita Kramberger Matoković, Sandra Pavić, Goran Todorović, Martina Vlašić, Dražen Dumančić, Irenka Milobara, Marina Mirković i Tamara Puač koje smo predstavili na listi za Gradsko vijeće Požege.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot