Predstavljeni hibridi DEKALB kukuruza koji osiguravaju veću zaradu

Autor: D.M.

O novitetima Dekalb hibrida kukuruza i prednostima zaštitnih sredstava tvrtke Bayer d.o.o. moglo se čuti na Zimskom stručnom predavanju održanom u Restoranu Zlatni Lug u Emovcima. Okupilo se više od stotinu najvećih poljoprivrednika te Požeško- slavonske i dijela Brodsko-posavske županije. Osim njih na predavanju su prisustvovali predstavnici i vlasnici tvrtki poljoprivrednih ljekarni i kooperacija sa navedenog područja.

Domaćin je bio mladi agronom Marijan Crnjac, prodajni predstavnik tvrtke Bayer koji se želi na ovaj način na kraju godine u opuštenijoj atmosferi sastati s poljoprivrednicima da razmjene mišljenja i iskustva kako bi se daljnja suradnja još više unaprijedila. Zimski period je za to najpogodniji jer je većina posla na usjevima do tada obavljena. Osim toga, ovo je bila idealna prilika domaćinu Marijanu zahvaliti se za dosadašnju suradnju svima prisutnima i zajednički proslaviti uspjeh u 2022. godini te poželiti svima uspješnu i plodnu 2023.godinu.

Tako se na predavanju čulo o hibridima kukuruza koji se nude za proljetnu sjetvu iduće godine s posebnim naglaskom na hibride optimalne za ovaj dio Hrvatske. Dosadašnja iskustva su pokazala da DEKALB hibridi osiguravaju izuzetno visoke prinose i kada su proizvodni uvjeti teški kakva je bila ova godina. Bilo je riječ i o zaštitnim sredstvima Bayera, najčešćim greškama u tretiranju žitarica i kukuruza, te optimalnim periodima tretmana. Također, ovom prilikom po prvi puta je predstavljen novi fungicid za pšenicu i ječam „DELARO FORTE“ koji je predstavila gđa. Ornela Cindori, prodajna predstavnica tvrtke Bayer d.o.o.

Na kraju prigodni domjenak i veselje uz svirku tamburaša „Žutih dunja“ iz Nove Gradiške dugo u noć.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek