PREDSTAVLJENA ZANIMLJIVA KNJIGA RIJEČI I SLIKA POŽEŠKIH AUTORA: Pjesnici i likovnjaci u jednoj knjizi

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA –  Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić”, predstavila se u Gradskoj knjižnici Požega zbirkom zajedničkih radova članova Udruge. Ovo je druga zbirka u vlastitoj nakladi Udruge, a nazvali su je “Požeška obzorja kroz slikorise i ričotvorja”. Kako je naglasio urednik zbirke Ivan Abibović, ovaj neobičan naslov, koji po malo zvuči “starinski”, krije poeziju i prozu, koja je napisana na našem već zaboravljenom narječju IKAVICI.

Slikari članovi Udruge pridružili su se pjesnicima te su likovnim izražavanjem pokušali ikavicu, ili sve što bi ona mogla predstavljati, prenijeli na platno ili papir. Pred punom čitaonicom posjetitelja, Melita Grgić, tehnička urednica zbirke, redom je predstavila pjesnike koji su čitali svoje radove, te po imenice predstavila slikare.

Ovu zanimljivu večer svojim prekrasnim glasom i pjevanjem začinila je gospođa Franca Babić, a uz stihove Dobriše Cesarića i Arsena Dedića, zasvirao je  na gitari Vladimir Štibrić potaknuvši nazočne da spontano zapjevaju. Urednik Ivan Abibović zahvalio se dogradonačelniku grada Požege Ferdinandu Trohi i svim prisutnim gostima na dolasku, a posebna zahvala Gradu Požegi i Županiji koji su financijski podržali izdavanje ove zbirke na IKAVICI. 

Kao dodatak ovoj promociji, postavljena je i izložba slika s likovnih kolonija “Boje grada I i II” ( iz 2016. i 2017.g), u organizaciji Udruge “Matko Peić”, gdje su predstavljene slike koje su namijenjene u donacijske svrhe za rad Udruge i njene humanitarne aktivnosti.  

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot