Predstavljena knjiga o povijesti ljekarništva i film o prošlosti grada, te otvorena izložba razglednica /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Svečanosti uz Dan grada Kutjeva i Malu Gospu zaštitnicu grada započele su u kino-dvorani predstavljanjem knjige „Povijest ljekarništva u Kutjevu-140 godina tradicije“, zatim prikazivanjem filma tamošnjih osnovaca o prošlosti i sadašnjosti grada, te otvaranjem izložbe „Razglednice iz(prošlosti) Kutjeva“. Nazočili su predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Ribičić.

-Obilježavajući jubilej ljekarništva došli smo do spoznaja o njegovoj dugoj povijesti, a posebna zahvala gradu Kutjevu i sponzorima koji su dali potporu izlasku knjige- istakla je mr. pharm. Željka Perak, urednica knjige kojoj je autor Kutjevčanin Ivan Vranić. On je rekao da Kutjevo ima niz vrijednih obljetnica koje se ne obilježavaju.

-Knjiga obuhvaća povijest ljekarništva i prilog za povijest zdravstva u Kutjevu, a povijest ovog mjesta nije dovoljno istražena – kazao je autor knjige Ivan Vranić. Njegov rad recenzentica knjige prof. Mihaela Markovac ocijenila je kao cjelovitu sliku povijesti ljekarništva i zdravstva potkrijepljenu izvornim dokumentima, a dat je uvid u lokalnu povijest od druge polovine 19. stoljeća do danas.

Tijekom programa mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika Kutjeva izveo je nekoliko pjesama, a prikazan je film učenika ovdašnje OŠ Zdenka Turkovića o prošlosti toga kraja za koji je scenarij i režiju napisala prof. Anita Katić.

Dr. Vesna Vlašić, pročelnica Županijskog ureda za društvene djelatnosti prigodnim je riječima otvorila izložbu „Razglednice iz (prošlosti) Kutjeva“, a tijekom druženja sudionici i gosti kušali su poznata vina obitelji Perak.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: