Predstavljena knjiga poezije “Luč Hrvata” Ante Nadomira Tadića Šutre

Autor: Požega.EU

POŽEGA – U organizaciji koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, podružnice Požeško-slavonske županije u Požegi je organizirana promociju najnovije zbirke pjesama pod nazivom “Luč Hrvata” književnika, umirovljenog časnika hrvatske vojske iz Knina, Ante Nadomira Tadića Šutre.

Pjesnik i književnik koji je prvi puta gostovao u Požegi svoju desetu jubilarnu zbirku pjesama predstavio je svojim kolegama suborcima i svim ljubiteljima stihova, među kojima je bio i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević sa svojim zamjenikom Ferdinadom Trohom, predsjednik koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Krešimir Pavelić i brojni drugi.

Pjesnik Šutre na svoju je slavonsku turneju krenuo iz sela Luča u Baranji, prije desetak dana, prilikom koje je obišao više gradova i na kraju se zaustavio u Požegi prije odlaska svome domu u kraljevski grad Knin.

-Ovo je moja deseta knjiga poezije znakovitog imena “Luč Hrvata” gdje sam satkao knjigu u tri dijela. Prvi dio je Noć pjesme drugi izbor uspješnica iz devetoknjižja a treći dio je audio zapis, CD, sa poznatim uglazbljenim pjesmama. Ove godine slavim dva jubileja izdanje desete knjige i 35 godina mog književnog stvaralaštva – rekao je Ante Nadomira Tadića Šutre te nagalsio da je u ovoj knjizi htio dokazati i pokazati da smo mi ti koji trebao nositi današnji luč jer nismo zadovoljni sa zbiljom današnjice.

U Šutrinim pjesmama, koje su posvećene ljubavi, vjeri, domovini i obitelji, što neprestano naglašava, jednakim se žarom izriče ljubav prema domovini, svom zavičaju, kamenu, majci, ocu i ženi i djeci. Izražavajući tugu i sreću u svim svojim ljubavima i nesretan u tugama jednako pjeva i miluje cijelo hrvatsko biće.

Na svojstven način prije predstavljanja svoje zbirke župan Tomašević je pozdravio svog kolegu i prijatelja zaželjevši mu iskrenu dobrodošlicu u najljepšu županiju istaknuvši da se o povijesti i Domovinskom ratu ne smije šutjeti i da na svaki mogući način treba govoriti o ne tako davnoj prošlosti bilo kroz pjesme ili druga obilježja kako bi sve ostalo u tvrdom kamenu zapisno što se to događalo u našoj povijesti.

Više iz kategorije