Predstava za djecu “Pjetlić i djed” (foto)

Autor: D.K.

POŽEGA – Još jedna blagdanska predstava koju je organiziralo Gradsko kazalište Požega i to za onu najmlađu i najzahtjevniju publiku s poukom. “Pjetlić i djed” plod je suradnje s redateljem i dramaturgom Damirom Mađarićem. Predstava je nastala po motivima narodne priče, a na scenu je donose požeški glumci-amateri.

Kao i sve priče za djecu, i u ovoj je svijet oslikan u svoj istinitosti. Priča je to o dobrom djedu koji živi s zločestom i ponad svega pohlepnom bakom. U malom domaćinstvu su i pjetlić, kravica i koka koja nese zlatna jaja. Škrta i zla, baka skuplja zlatna jaja, a djeda protjera kako bi ona imala više. Uz djeda je i pjetlić koji kreće na put kako bi kod cara tražio pomoć za starca, a pomaže mu čudno društvo – vuk, lisica i pčela. Pjetlić uz pomoć prijatelja preživljava sve izazove koje car s dva ludasta stražara pred njeg postavlja, te čak uspije zaraditi veliko blago. Priča, naravno završava sretno za one dobre , a malo manje sretno za one zle i pohlepne.

-To je priča o pohlepi, škrtostu, zlu i maloj  grupi koja to pobjedi i sretno živi. Ta priča je uvijek univerzalna i može se gledati i poslije blagdana u interperetaciji požeškog kazališta – rekao nam je redatelj Damir Mađarić. Dodaje kako je iznimno zadovoljan iskustvom rada s požeškim amaterima. – I prije sam znao raditi s amaterima i uvijek mi je to dragocjeno iskustvo jer to su ljudi  koji nesebično vole taj posao. Vjerujem da su i oni uživali u  stvaranju, jer radili smo s veseljem i svakim danom glumački su napredovali, a vjerujem da će to i publika znati prepoznati – dodao je redatelj Mađarić.

Glumci su doista bili na visini zadatka – prepoznatljivo dobar Boris Benčić odradio je ulogu djeda ali i cara, Ankica Ivanković izvrsna je u ulozi zločeste babe ali i mačo-vuka zavodnika, Sanda Krmpotić je hrabar i samozatajan pjetlić, Karla Čmelar donosi koku s zlatnim jajima, lisicu dobra teka i zujavu pčelu, a apsolutni prvaci komičnih trenutaka su carevi stražari Mirkec i Zlatkec, pravi glup i gluplji, odnosno Maja Smoljanović i Marina Polgar ( koja glumi i gunđavu kravicu). Glazbu potpisuje svestrani Boris Benčić, songovi su veseli, ponekad na rubu parodije ( za odrasliju publiku svakako dobar “štos”) i sve to je u konačnici jedna dobra prava kazališna zabava. Predstava za građanstvo igra u subotu u 19,00 sati i u nedjelju u 18,30 sati.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot