Predstava svećeničkih kandidata iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu „Život za domovinu“ /FOTO/

Autor: DK

Svećenički kandidati iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi, izveli su predstavu „Život za domovinu“ prema scenariju bogoslova Domagoj Topića.

Glumci, tehničari i ostali sudionici predstave u Požegu su došli u pratnji rektora Anđelka Košćaka i duhovnika Vlade Razuma, a predstavu je uz brojne, uglavnom mlađe Požežane, gledao i požeški biskup Antun Škvorčević.

Premijerno izvedena u zagrebačkom Kazalište Komedija 14. travnja 2018. godine predstava ima za cilj približili gledateljima veličinu Stepinčeve žrtve, ali i potaknuti gledatelje na vjernost prema Crkvi i Domovini.

Prema riječima scenarista Topića, ova je predstava posebna jer prikazuje našega blaženika na drugačiji način. Osim što su prikazom biografskih elemenata iz njegova života istaknuli kako je Stepinac ponos hrvatskog naroda koji je vjernost Kristu i Katoličkoj Crkvi posvjedočio mučeničkom smrću, bogoslovi su njegov lik povezali i s ulogom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i tako istaknuli svevremensku vrijednost domoljublja te potaknuli publiku na zahvalnost svima koji su se borili za stvaranje Hrvatske države.

Tekst i foto: Požeška biskupija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: