Predsjednik nadalje Željko Petrović, zamjenik Tomislav Stokić, zapovjednik Josip Ugrin i zamjenik Marko Ašenbrener

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Na izvještajno-izbornoj skupštini Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije  izabrano je Predsjedništvo (13 članova), Zapovjedništvo (14) i Savjet mladeži (13). Predsjednik zajednice i nadalje je Željko Petrović, zamjenik Tomislav Stokić, zapovjednik Josip Ugrin, zamjenik Marko Ašenbrener, pomoćnik zapovjednika za pakračko-lipički kraj Ilija Turković, pročelnik VZ Željko Petrović, predsjednik Savjeta mladeži Marko Ašenbrener i zamjenik Damir Coloseti.

Dugogodišnji čelnik vatrogastva ove županije Stjepan Pavliček oprostio se riječima zahvale od daljnjih aktivnosti, a skup su pozdravili počasni predsjednik HVZ Teoder Fricki i drugi gosti.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

-Ova županija ima male mogućnosti, no raspoređujemo ovisno o potrebi, a vatrogastvo je dobro organizirano, opremljeno i osposobljeno pa nam preostaje briga za svakog našeg čovjeka – kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

Željko Petrović, predsjednik Županijske vatrogasne zajednice

Predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović video prezentacijom je dao osobnu kartu vatrogastva županije, a usvojena su sva izvješća.

Na ovom području djeluje 3489 vatrogasaca u 56 DVD-a na teritorijalnom principu, osigurana je osobna i zaštitna oprema, te tehnička opremljenost operativnih jedinica, a uz intervencije postižu se dobri rezultati u preventivnom radu. U prošloj godini bilježi se 781 intervencija od kojih je  128 požara.

Na kraju skupštine priznanja za suradnju i doprinos razvoju vatrogastva dobili su Davor Zakšek, David Stojaković, Ilija Turković, Dragan Tus Sedlar, Zdenko Šipec, Stjepan Marković, Zvonko Jurić, Franjo Krenek, Branko Stanković, Franjo Zvekić, Goran Vidaković, Dražen Pavić, Tomislav Cerovac, Tatjana Šuvak, Predrag Sandrini i Franjo Rehak, dok je Ivan Smojver iz Kutjeva dobitnik povelje HVZ „Mirko Kolarić“ koja je najviše priznanje.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije