Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Predizborni skup HDZ-a u Jakšiću: "Brojni projekti kroz korištenje svih mogućnosti koje su se pružale putem raznih fondova te županijskih i državnih natječaja"

PRIJE 7 GODINA
TEKST: PROMO

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Predizborni skup HDZ-a u Jakšiću: Požega.eu | Predizborni skup HDZ-a u Jakšiću:

PRIJE 7 GODINA
TEKST: PROMO

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

JAKŠIĆ – U Jakšiću je održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice na kojem su predstavljeni kandidati na listi za Općinsko vijeće te stranke i koalicijskih partnera iz redova Hrvatske seljačke stranke. Po još jedan mandat ide načelnik općine Ivica Kovačević koji je okupio tim spremna za nove rezultate i daljnji napredak.

Brojne okupljene sumještane pozdravili su uvodno predsjednik Općinskog vijeća i Općinske organizacije HDZ-a, nositelj liste Boško Obradović, te zamjenik načelnika i kandidat za tu funkciju i u novom mandatu Mile Barišić.

Načelnik općine Ivica Kovačević, rečeno je ovom prilikom, ima brojne, dugogodišnjim radom ostvarene razloge koji mu daju pravo nadati se još jednom mandatu u svom području i u svojoj Općini s kojom intenzivno živi proteklo desetljeće. Ostvareno je vidljivo kroz brojne projekte i kroz korištenje svih mogućnosti koje su se pružale putem raznih fondova, županijskih i državnih natječaja.

-Uz mali izvorni proračun, intenzivnim radom i upornošću ostvareni su veliki projekti poput izgradnje vodovoda, kanalizacije i pročistača otpadnih voda, rekonstrukcije niskonaponske mreže i izgradnje novih javnih rasvjeta u svim naseljima. Tu su i nogostupi autobusna ugibališta, ali kao načelnik općine izuzetno sam ponosan posebno na izgrađenu dvodijelnu športsku dvoranu pri OŠ “Mladost” i dječji vrtić koji je već sad punog kapaciteta, iako su mnogi govorili kako Jakšiću dječji vrtić nije potreban. Potreban je i na našu radost, pun je. Tu je i novi vatrogasni dom, opremljen potpuno, nabavljena su i dva navalna vozila i kombi vozilo, a uskoro dobivamo i novo navalno vozilo. Svi društveni domovi su legalizirani, radi se na njihovoj obnovi i uređenju, a obnovljene su i područne škole u Treštanovcima, Tekiću, Cerovcu dok u obnovu idu uskoro i škole u Rajsavcu i Traparima.Uređena su i brojna dječja igrališta, a u pripremi su novi, veliki projekti koji će ostvariti preduvjete ne samo za kvalitetniji život već i za nova radna mjesta - rekao je načelnik Kovačević.

Novi mandat traži kako bi sa svojim suradnicima i prokušanim timom, nastavio rad na novim projektima među kojima se izdvajaju svojim značajem objekti društvene i komunalne infrastrukture te posebice Gospodarska zona čija je procijenjena vrijednost 8,2 milijuna kuna u fazi je realizacije pri čemu se sredstva očekuju od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kanalizacija i vodovod naselja Cerovac i Granje vrijednosti 8 milijuna kuna te kanalizacija naselja Tekić vrijednosti 6 milijuna kuna, projekt koji je apliciran, a izvor financiranja je Fond za ruralni razvoj.” Za Gospodarsku zonu smo dobili zemljište od Republike Hrvatske u vrijednosti 4,3 milijuna kuna, imamo Urbanistički plan, imamo građevinsku dozvolu, uskoro počinju radovi po prvom ugovoru koji ćemo financirati iz proračuna općine s 500 tisuća kuna, a do kraja godine odradit ćemo još dodatnih 500 tisuća kuna radova. Očekujemo kako će proći i projekti kanalizacije i vodova naselje Tekić i kanalizacije Svetinja, dok za vodovod i kanalizaciju s biopročistačem naselja Cerovac i Granje čija je procjena vrijednosti oko 8 milijuna kuna imamo građevinsku dozvolu. Aplicirani su i projekti rekonstrukcije stare škole knjižnicu, nerazvrstane ceste, dogradnja Vatrogasnog doma u Jakšiću dok je projekt pješačke staze, pješačkog mosta te ugibališta i parkirališta u Eminovcima prošao aplikaciju,” naveo je između ostalog načelnik Kovačević dodajući kako su izradi ili pripremi i brojni drugi projekti iz segmenta komunalne infrastrukture, ali i sporta, kulture te socijalne i društvene osviještenosti.

Uporan, često tvrdoglav i beskompromisan, Kovačević je u svom radu nailazio i na neutemeljene optužbe, isprazne kritike i komentare na koje se nije osvrtao, a ne osvrće se ni u vrijeme kada od svojih sumještana traži povjerenje za nove korake, nove projekte i daljnji napredak. “U našem Općinskom vijeću gotovo 99 posto odluka doneseno je jednoglasno. Radilo se i radit će se jer vijeće nije mjesto za politikantstvo. Politikantstvo staje na konstituirajućoj sjednici, a sve ostalo razdoblje mora biti posvećeno radu. Tako je bilo i tako će biti,” naglasio je načelnik Kovačević pozivajući sumještane da 21. svibnja izađu na izbore te svoj glas i povjerenje poklone provjerenom i vjerodostojnom timu.

Prigodnim riječima sve nazočne je u ime HSS-a Požeško-slavonske županije pozdravio predsjednik Željko Jakopović. “Svima nama su poznati jedinstveni, zajedničkim interesi, ali nema puno zajedništva u Hrvatskoj i tu leži osnova problema stanja u današnjoj Hrvatskoj. Ono što je u našoj županiji prisutno ipak je zajedništvo između HDZ-a i HSS-a i stoga imamo uspješne gradove i općine. U takvoj opciji mi danas imamo Županiju koja je uređena i stabilna, redovno ispunjava svoje obaveze, prati opcije daljnjeg razvoja kroz ponuđene natječaje i priprema projekte prema zajednički dogovorenim prioritetima. Općina Jakšić ima brojne projekte i jedino je to što vrijedi i što će HSS uistinu uvijek podržavati,” naglasio je zamjenik župana HSS-ovac Željko Jakopović.

Čvrsto uvjerenje u pobjedu najjače opcije u županiji na svim razinama, izrazio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.”Slušam načelnika općine Ivicu Kovačevića kako se nekoliko puta osvrnuo na neke ljude koji su nešto o njemu govorili. Dragi Ivice, pusti te priče, prašina se diže samo za najboljima. Oni koji žele ogovarati, neka najprije očiste svoja dvorišta i svoje pragove. Neka ostave one koji znaju raditi i odgovorno upravljati da rade, a oni neka idu kamo pripadaju – lijevi žmigavac pa dokle stignu! Dragi prijatelji, u ove četiri godine mandata svi moramo pred vas položiti račune, reći što se učinilo i kako smo opravdali vaše povjerenje koje ste nam dali kako bi vodili ovu najljepšu županiju u Hrvatskoj. Vjerujemo kako smo to povjerenje opravdali na svim razinama. Imamo vrijedne ljude, prekrasan prostor, ali samo uz zajedništvo možemo mnogo toga učiniti,” rekao je župan Alojz Tomašević.

Svojom nazočnošću, jakšićke kolege podržali su zamjenik župana i kandidat za zamjenika požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon te predsjednik GO HDZ Požega i kandidat za gradonačelnika Darko Puljašić uz načelnika općine Kaptol Milu Pavičića, načelnika općine Velika Vladu Bobana, načelnik općine Čaglin Dalibora Bardača,načelnika općine Brestovac Zdravka Mandića te gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira. Prigodnim riječima okupljenima se obratio i predsjednik ŽO HDZ požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Franjo Lucić koji je i ovom prilikom naglasio važnost zajedništva te važnost izlaska na izbore 21. svibnja, uz odabir najjače i najuvjerljivije opcije – Hrvatske demokratske zajednice s koalicijskim partnerima. Uz načelnika Ivicu Kovačevića i njegovog zamjenika Milu Barišića po mandat u općinskom vijeću idu i Boško Obradović nositelj liste, te Dario Pažin, Mario Glavaš, Josip Biondić, Nikolina Nikolaš, Dario Majetić, Matea Čevapović, Dražena Obradović, Mario Sigurnjak, Ivan Vidović, Danijela Rezo, Ana Pedić i Monika Pus.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.