Predizborni skup HDZ-a / HSS-a / HSU-a u Čaglinu: “Nakon dvije godine stojimo pred vama čistog obraza” /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

ČAGLIN – Na predizbornom skupu čaglinskog HDZ-a i kolaicijskih partnera HSS-a i HSU-a predstavljeni su kanidati za načelnika, njegovog zamjenika te članove Općinskog vijeća. Kandidat za načelnika je Dalibor Bardač, njegovog zamjenika Tomislav Briš dok su na listi za članove Općinskog vijeća Ivan Demše, Branko Plavi, Vera Gavran, Željko Šutić, Drago Puklavac, Slađana Švajda, Mara Šimić, Ivan Radičević, Milka Bjelajac, Zvjezdana Vidmar i Željko Krip.

Dalibor Bardač na dužnost načelnika općine Čaglin stupio je u ožujku 2015. godine i u kratkom razdoblju ostvario je rezultate koji su mnogima nedostižni u punom mandatu. S punim pravom Bardač ide na puni mandat koji je gotovo izvjestan jer je samo jedan protukandidat koji ne može polučiti rezultate za prvog čelnika u toj općini.

-Nakon dvije godine stojimo pred vama čistog obraza, rekao je načelnik općine Dalibor Bardač. Prohtjeva je bilo mnogo, ideja i prijedloga, no racionalno upravljanje zahtijevalo je i da se odrede prioriteti. Zatekli smo brojne probleme, iako nije bilo dubioza, bilo je krivih smjerova, problema s projektnom dokumentacijom i projektima u natječajima. Posložili smo to, i kako nisam pesimista, siguran sam kako će ova općina, za koju mnogi neutemeljno tvrde kako smo najsiromašniji u Hrvatskoj, uskoro prosperirati. Razlozi su za ovu tvrdnju brojni, jer u samo dvije godine završili smo brojne započete projekte poput višegodišnjeg projekta Sportske dvorane koja je evo, stavljena u funkciju te brojnih infrastrukturnih radova – naglasio je Bardač.

Svježa i kreativna vladajuća garnitura u općini Čaglin, nije mirovala ni kada su sredstva državnog proračuna u pitanju pa su preko 500 tisuća kuna dobili za radove na dječjem vrtiću koji je nukleus budućnosti ovog područja, a jednaki uspjeh ostvaren je i na planu energetske učinkovitosti obiteljskih kuća te uređenju nerazvrstanih cesta koje su iznimno važne lokalnim poljoprivrednicima.

-S tri djelatnika odrađujemo veliki posao u općini koja nema kreditnih zaduženja, preporod je doživjela i naša osnovna škola te pripadajuće područne škole. Naša djeca i naši ljudi imaju pravo na jednake mogućnosti kao i građani ostalih sredina u Hrvatskoj i na tome ćemo ustrajati. Niti jedan projekt za nas nije nevažan, niti jedna kuna nije nepotrebna. Odvodnja, ceste, nastavak radova na vrtiću, izgradnja ambulante, uređenje mjesnih domova i briga o gospodarskom razvoju bit će prioritet i u budućem punom, četverogodišnjem mandatu. Stoga vas pozivam da izađete na izbore i podržite mene, kao načelnika općine ali i naše kandidate na listi za općinsko vijeće – dodaje Bardač.

Dokazana je suradnja i sinergija HDZ-a i HSS-a u općini Čaglin koja se i dalje nastavlja, a za koju se može reći kako je bila uspješna.

-Svima nama su poznati jedinstveni, zajedničkim interesi, ali nema puno zajedništva. I tu leži osnova problema stanja u današnjoj Hrvatskoj. Ono što je u našoj županiji prisutno ipak je ta sinergija između HDZ-a i HSS-a gdje zajednički pokušavamo stvarati dobrobit i stabilnost za sve, za cijelu zajednicu. U takvoj opciji mi danas imamo Županiju koja je uređena i stabilna, redovno ispunjava svoje obaveze, prati opcije daljnjeg razvoja kroz ponuđene natječaje i priprema projekte prema zajednički dogovorenim prioritetima. Kada je riječ o Čaglinu, razne su i nerijetko neozbiljne politike dovele do stanja u kojem je ovo područje danas. Dvije su stvari ključne na kojima ćemo raditi u budućem razdoblju, a to su ceste i nova ambulanta. ” Trenutno se nude brojne političke opcije, posebice nezavisne liste, no moram istaknuti – tu se zapravo radi o ljudima koji žele osobnu afirmaciju bez prvog programa jer u njihovom programu je samo ono što treba odraditi ali ne i kako. To su osobe koje žele dva -tri mandata za trgovanja, ali nikada neće ništa napraviti u smislu napredovanja zajednice. Mi imamo znanje i iskustvo, nismo čarobnjaci da stvaramo čuda, ali činjenica je da možemo napraviti najviše za ovaj kraj, za ovu županiju i stoga- vjera u Boga i hrvatska sloga! – naglasio je Željko Jakopović, kandiat za zamjenika požeško-slavonskog župana i člana za Općinsko vijeće na kojoj je listi drugi.

Svojom nazočnošću, čaglinske kolege podržali su načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, a prigodnim riječima okupljenima su se obratili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te predsjednik ŽO HDZ požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Franjo Lucić koji su i ovom prilikom naglasili važnost zajedništva te izlaska na izbore 21. svibnja, uz odabir najjače i najuvjerljivije opcije – Hrvatske demokratske zajednice s koalicijskim partnerima.

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot