Predavanja “Putovi svile” od zamisli do realizacije

Autor: D.K.

U organizaciji Fakulteta Turizma i ruralnog razvoja u Požegi i udruge Alumni “FTRR”-a organizirano je zanimljivo i edukativno predavanje koje je bilo namijenjeno za studente, djelatnike fakulteta i članove udruge diplomiranih studenata. Predavanje je održao doc. dr. sc. Goran Đurđević, Beiwai koledž, Pekinško sveučilište za strane studije s temom “Putovi svile” od zamisli do realizacije.

Tom prigodom autor predavanje je tematizirao “Puteve svile”, jedinstvenu afroeuroazijsku transkontinentalnu mrežu putova koje povezuje tzv. Istok i Zapad te otvaranja pitanja predodžbi iz perspektive različitih političkih entiteta (Rim, Perzija, Kina, Indija, Centralna Azija). Cilj predavanje je bio promicanje multiperspektivnosti i razumijevanje različitih interpretacija prošlosti te promicanje kulturnog naslijeđa. Predavanje je izazvalo veliki interes kod nazočnih na predavanje te se debata i rasprava odvijala u vrlo konstruktivnom tonu te su otvorene brojne teme koje imaju reperkusije na sadašnjicom.

U planu i programa rada Alumni “FTRR”-a su brojna predavanja s temama koje se odnose na turizam i ruralni razvoj a sve u želji da se što bolje i kvalitetnije upozna šira društvena zajednica s ovom gospodarskom granom koja će u budućnosti imati sve veći i značajniji utjecaj.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek