PRAZNICI I BLAGDANI: Kroz 2018. godinu rekordno je čak 13 neradnih dana!

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Ako to obično biva u nas na kraju jedne kalendarske godine gospodarstvenici i poduzetnici rade planove poslovanja, te pripremaju organizaciju proizvodnje za godinu koja nam uskoro dolazi. Tako se pravi godišnji kalendar s radnim i neradnim danima u kojemu se još predviđaju kolektivni godišnji odmori i slično. Isti slučaj je i u školstvu, te visokom obrazovanju.

Jedan iskusni dugogodišnji požeški gospodarstvenik dao nam je ovih dana informaciju da to za 2018. godinu neće biti nimalo lako jer će kroz nju biti čak 13 neradnih dana, dakako  izuzimajući dane vikenda tj. subote i nedjelje. Riječ je dakako o državnim praznicima i pojedinim vjerskim blagdanima koji dogodine očito padaju u sredinu tjedna.

Zasada je teško pretpostavljati kakav će to imati utjecaj na ostvarenje proizvodnih planova i dakako na financijske rezultate pojedinih tvrtki.

Stoga će svi u proizvodnim tvrtkama očito morati uložiti dodatni trud jer u realnom sektoru se rokovi isporuke moraju poštivati, a u protivnom se  to održava na plaćanje po drugačijim uvjetima od dogovorenih ili u najgorem slučaju dolazi do otkazivanja ugovora o suradnji što znači prekid poslovnih aktivnosti. To si nitko u ovo vrijeme recesije, hiperprodukcije proizvoda svih vrsta  iz Kine i drugih zemalja, te otežanog poslovanja malo tko može priuštiti.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek