Poznati sudionici Zlatnog glasa Zlatne doline 2022. koji će biti 6. svibnja

Autor: Jelenko Topić

Nakon što je krajem ožujka zaključen natječaj odabrane su 23 pjesme koje će biti izvedene na 47. Festivalu tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline 2022. koji ima međunarodni karakter, a održat će se 6. svibnja u dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu.

Kako je poznato na festivalu nastupaju tamburaški sastavi, te solisti i pjevačke skupine, koje će pratiti festivalski orkestar sastavljen od profesora Odjela tambure požeške Glazbene škole, a pojačat će ih još instrumentalisti na harmonici i udaraljkama.

Kao i nekoliko prethodnih godina uz izvođače iz naše zemlje sudjeluju i oni izvan Hrvatske, a to su ove godine solisti Ivica Orlić uz pratnju TS Bečki džumbus i Sanja Jeličić iz Beča, zatim sastav Prijatelji tambure iz Bihaća(BiH), te sastav Romansa iz Novog Sada i solista Stipan Milodanović uz pratnju Bačkih tamburaša iz Subotice(Srbija).

Nastupit će i dosta Slavonaca i to Stjepan Japarić i Dragan Kapčević iz požeškog kraja, kao i tamburaši Zlatna dolina i Paori, Čardaš iz Nove Gradiške, Ambar iz Novske, pjevač Željko Witovsky iz Osijeka, tamburaši Rođaci iz kapelačkog kraja,  zatim Žeteoci(Osijek), pjevačke skupine Baće iz Tenje i Sinđir iz vinkovačko-županjskog kraja i popularni osječki Fijaker koji su i gosti večeri.

Andrija Kos dolazi iz Zagorja, a i ove godine dobro su zastupljeni podravski izvođači. To

su iskusni Dragan Vlajnić uz Suhopoljske tamburaše, Alojz Lach i Franjo Barić, te mlade solistice Katarina Mihaljević i Tena Grlica.

Kao autori i ove su godine zastupljena poznata imena Mirko Šenkovski Geronimo, Đurđa Habel, Krunoslav Dražić, Dragutin Pecek, Stjepan Rudinski Ruda, Ivica Plivelić Iva, Alen Mozer, Štefanija Soldan, Branimir Mikić, Berislav Majstor, Jadranka Smiljanec, Ivica Bumba, Ivica Orlić, Željko Bošković, Stjepan Knežević, Josip Valentić, Krunoslav Mihaljević, Goran Rusan i drugi.

Dogovoreno je da festival izravno prenose Cro TV iz Frankfurta, TV Zapad iz Zaprešića, TV Posavina iz Brčkog i Etno-portal iz Osijeka, dok će naknadno snimku emitirati još petnaestak televizija iz naše i susjednih zemalja.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88