Požega.eu

Poznati sudionici „Zlatnog glasa zlatne doline 2017.“ koji će se održati 19. svibnja

PRIJE 7 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 7 GODINA
D.K.

KAPTOL – Pripreme za tradicionalni 43. Festival tamburaške glazbe „Zlatni glas zlatne doline“, koji će se održati 19. svibnja u Kaptolu, dobro odmiču i priprema se festivalski album. Portal pozega.eu je medijski pokrovitelj festivala.

Poznati su sudionici ovogodišnjeg festivala koji će iznjedriti 22 nove tamburaške pjesme naših poznatih autora.

-Nastupit će đakovački “Slavonski dukati“, „Žeteoci“ iz Osijeka, “Žute dunje“ iz Cernika, muška pjevačka skupina „Baće“ iz Tenje, zatim “Lengeri“ iz Davora, solistice Ana Baketarić iz Pleternice, Lucija Horvat iz Zagreba i Dorotea Markanjević iz Daranovaca, solisti Josip Jelenčić  i Petar Pokupčić iz slatinskog kraja, Ivica Orlić iz Beča uz tamošnji tamburaški sastav „Daj šta daš“, Dragan Šokčević iz okolice Vinkovaca, Drago Dubravčić iz okolice Slav. Broda, Mihael Ribičić iz Grabarja, tamburaši “Od sumraka do zore“ iz Samobora, “Rapsodija“ iz Zagreba, “Zlatno klasje“ iz Otoka,“Jocker band“ i “Legatto“ iz Nove Gradiške, “Čuvari noći“ iz okoline Valpova, “Azrieli“ iz Križa, te “Sanjari“ iz kutjevačkog kraja - ističe koordinator festivalskog programa Jelenko Topić. Sve soliste pratit će tamburaši „Rubato“.

Među autorima glazbe su Ivica Grujo Ićo, Ivica Plivelić Iva, Alen Mozer, Goran Ivanović Lac, Robert Vojvodić, Ivica Orlić, Antonio Berač, Davor Đukić, Stjepan Knežević i drugi, dok su kao tekstopisci prisutni Đurđa Habel, Ivan i Matej Olić, Luka Sabolić, Branko Barbir, Petar Pokupčić, Josip Valentić i drugi.

 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo