Poznati požeški majstor kulena Zvonko Ciganović okitio se zlatom u Baranji /FOTO/

Autor: DK

Na tradicionalnoj „Kulenijadi“ u Jagodnjaku (Baranja) poznati požeški majstor kulena Zvonko Ciganović, zaljubljenik u proizvodnju te tradicionalne delicije osvojio je zlatnu medalju, treće mjesto u žestokoj konkurenciji. Na ocjenjivanju je bilo 130 uzoraka među kojima je prepoznata kvaliteta kulena Zvona Ciganovića koji je i na drugim natjecanjima osvojio niz visokih nagrada kako u požeškom kraju tako i u drugim dijelovima Slavonije.

Malo požeško izaslanstvo u pratnji slavodobitnika nazočilo je svečanoj dodjeli nagrada, kušalo brojne specijalitete i uživalo glazbi baranjskih Roma i drugih glazbenika i to u velikom šatoru u kojem je bilo više stotina posjetitelja.

Nagradu su Zvonku Ciganoviću uručili osječko-baranjski župan Ivan Anušić i načelnik općine Jagodnjak Stevo Mlinarević, a nazočilo je više zastupnika u Hrvatskom saboru i zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović Lac.

Natjecanje kulenara u Jagodnjaku je riječ je o najvećoj manifestaciji kulena u Hrvatskoj koja svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i natjecatelja. Komisija je ocjenjivala boju, okus, miris, kakvoću i ostale kvalitete proizvoda, a dodijeljeno je ukupno 12 zlatnih plaketa, te po 50 srebrnih i brončanih. Ipak, najbolji među njima bio je onaj Vlatka Šovagovića.

Pobjednik – šampion tradicionalne “Kulinijade” u Jagodnjaku ove je godine Vlatko Šovagović iz Ladimirevaca. Njegov je kulen bio najbolji među čak 130 uzoraka koji su stigli iz svih dijelova Slavonije i Baranje, a zbog velikog broja uzoraka žiri je imao iznimno težak zadatak.

Tijekom cjelodnevnog boravka u Baranji, požeško izaslanstvo je sa osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem dogovorilo suradnju na nekim gastro projektima u požeškom kraju na koje se obvezao da će doći i podržati iste.

Foto: D. Krstanović

Komentiraj: