Poziv svim proizvođačima kulenove seke da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje kvalitete

Autor: D.K.

VELIKA – Za 03. ožujka najavljen je  4. Festival kulenove seke, do sada najveće hrvatsko natjecanje proizvođača sve poznatije mesne delicije kulenove seke, od prošle postaje i međunarodno natjecanje jer su se natjecali proizvođači iz 4 države. Postignut je i rekord pristiglih uzoraka na ocjenjivanje, ukupno 97 kulenovih seka, od kojih 9 iz Vojvodine, 5 iz Mađarske, 2 iz BiH, te 81 uzorak iz svih pet slavonskih, Bjelovarko-bilogorske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.

 – Ovo je zaista velika etno i gastro manifestacija, pokazalo se već nekoliko godina najveća u Hrvatskoj. Ponosan sam i zadovoljan 4. izdanjem Festivala kulenove seke. Kao organizatori posjetili smo sve ostale manifestacije koje slave kulenovu seku ili Kobasijade od Istre do cijele Slavonije, a ove godine obišli smo i dvije Kobasijade u Vojvodini odakle su nam prošle godine došli članovi Zadruge Kulen iz Bačkog Petrovca, koju čine Slovaci. Vidjeli smo kako dosežemo dvostruko veći broj uzoraka nego što imaju svi drugi, jer najveća ove godine Kobasijada u Osijeku imala je 36 kulenovih seka na ocjenjivanju. Kako je ove godine bilo zbog izuzetno promjenjivom vremena otežano sušenje i fermentiranje kulenovih seka, bit ćemo zadovoljni da ponovimo uspjeh. Već sada imamo najava velikog dolaska, a i ovom prilikom pozivam sve koji proizvode kulenovu seku, i oni najmanji, da ponosno donesu svoju kulenovu seku na ocjenjivanje. Pripremili smo i bogate nagrade, za šampione i velike zlatne medalje našeg sponzora, tvrtke Alles Elektrocentar, komplet za kolinje s noževima i ostalim priborom – rekao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić dodajući da se ovim natjecanjem uspio podići rejting kulenovoj seki, kao drugoj, nakon kulena, najcjenjenijoj suhomesnatoj deliciji koja se pravi od najkvalitetnijeg mesa.

-Vidjeli smo da i proizvođači žele natjecanje, nastup sa svojim kvalitetnim proizvodima i zbog toga imamo ovako veliki broj natjecatelja – naglasio je Vladimir Protić nastavljajući kako je pripremljen bogat zabavni program.

-Gostovat će desetak KUD-ova i folklornih društava, nekoliko grupa koje njeguju baštinu i koji su čuvari baštine, a nastupit će, ne samo s kulenovom sekom koju su donijeli na natjecanje, već će uredili i svoj stol u tradicijskom stilu, za što će također biti nagrađeni. Priredili su i djevojke za natjecanje za izbor Ljepotice festivala kulenove seke, te prve i druge pratilje koje također nagrađujemo vrijednim nagradama. Nakon degustacije kulenovih seka i svi posjetitelji u dvorani glasuju za svog pobjednika, šampiona posjetitelja kojega također nagrađujemo. U zabavnom i glazbenom dijelu programa nastupit će mladi Tamburaški sastav „De Gotho“ iz Grabarja, a zabavna grupa „City band“ iz Nove Gradiške svirat će posjetiteljima u Vatrogasnom domu u Velikoj do jutarnjih sati – kaže organizator Vladimir Protić, koji je najavio odličan provod na gastro manifestaciji.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88