Požežanin Igor Zubić viceprvak Hrvatske u motociklizmu: “Vrlo zahtjevan i skup sport u kojemu sam postigao dobre rezultate”

Autor: DK

POŽEGA – Viceprvakom Hrvatske u motociklizmu klase Oldtimer za natjecateljsku sezonu 2016. u Hrvatskom moto savezu proglašen je Požežanin Igor Zubić. Viceprvakom države postao je nakon što je svih osam utrka završio na postolju, šest puta je bio drugi, a dva puta treći. Za sudjelovanje u tim utrkama prvi uvjet je da trkaći motocikli bude stariji od 30 godina, a i da je vozač veteran koje je kriterije Zubić imao.

– Ovo je vrlo zahtjevan i skup sport, u kojemu sam postigao dobre rezultate, odlične na osnovu onoga koliko možemo uložiti u taj sport i natjecanja. Vozim za Moto klub Požega promet i zadovoljan sam potporom koju dobivam od kluba, financiranje kotizacije za utrke, liječničke preglede, dok ostale troškove na natjecanjima snosim sam. Posebna priča su treninzi, koje uglavnom nemam izuzev fizičkih priprema koje provodim u teretani, na biciklu i trčanjem. Druge treninge si ne mogu priuštiti zbog financiranja koje bi trebalo biti iz vlastitih prihoda – rekao je Zubić koji je istakao kako je odlazak na treninge na Grobnik dosta skupo.

-Odlazak na stazu Grobnik na dva dana treninga košta me gotovo tisuću eura. Trebam platiti put, korištenje staze, komplet guma koje izdrže do 30 sati vožnje te smještaj. Zbog toga odlazim smo na utrke, a sav moj trening je upoznavanje sa stazom na službenom treningu i vožnji za startne pozicije. Sve ovo financiram sam i uz pomoć mojih prijatelja, jer pomoć lokalne sredine i velikih sponzora nemam – dodaje Zubić koji ne krije zadovoljstvo postignutim uspjehom uz veoma skromna sredstva.

Najveći Zubićev konkurent je Zoran Salopek iz Karlovca koji na utrke dolazi sa čak dva motocikla, za rezervu ako jedan zataji, a uredno trenira na stazama, na Grobniku, ima osobnog trenera, vozi profesionalno s odličnom opremom jer iza njega stoji tvrtka i sponzori.

Ove godine sezona utrka kreće od ožujka, dvije utrke se voze i na stazi u Požegi, a Zubić planira aktivno sudjelovati ponovno.

-Moram ponovno biti odmah iza prvaka, ne dati mu da se opusti i čekati neku njegovu grešku. Po svakoj utrci može se prikupiti do 25 bodova, stoga je važan svaki bod i moja spremnost mora uvijek biti maksimalna – najavljuje Zubić, kojemu želimo puno sreće u novim utrkama.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: